Plavalni klub Koper je v soboto v kopališču Žusterna gostil 12. mednarodni plavalni miting, ki se ga je udeležilo 350 plavalcev iz 22 slovenskih klubov in klub iz Avstrije. Med njimi je bilo tudi pet članov PK Rudar.

Plavalci so poskrbeli za dobre uvrstitve in se domov vrnili s štirimi medaljami. Ker tekmovalno obdobje prehaja v sklepno fazo, obremenitev s treningi pa je velika, so rezultati temu primerni, komentira trener Martin Raušl.

Kot majhno presenečenje sta po medaljah nekoliko nepričakovano zaradi mladosti in združenih kategorij posegli Mojca Oberžan z drugim mestom na 50 m delfin in tretjim na 50 m prosto ter Pia Lah Škrbec z drugim mestom na 50 m hrbtno. Za nova odličja pa jima je z osvojenima četrtima mestoma, Mojci na 50 m hrbtno in Pii na 50 m prosto, zmanjkalo le malce sreče in znanja s prihodom v cilj.

Po osvojenih kolajnah jima je sledil kolega Taj Zupančič, ki se je kar trikrat uvrstil med najboljših osem in z zmago na 100 m prsno priboril četrto medaljo trboveljskemu klubu. Osvojil je še šesto mesto na 50 m prosto in delfin ter osmo mesto na 100 m prosto.

Žigi Šintlerju se nastopi v absolutni konkurenci niso izšli, tako da je ostal brez medalje z osvojenima četrtima mestoma na 100 m prosto in 200 m mešano.

Jan Lah Škrbec pa si je po solidnem plavanju na 50 m delfin in osvojenim 9. mestu priplaval nove osebne rekorde tudi v disciplinah 50 m in 100 m prosto.

Za slovenske plavalce se bližajo državna prvenstva in že ta vikend se bodo za najboljše v Kranju pomerili mlajši dečki in deklice.

MR

Foto: arhiv PK Rudar