Na evropskem prvenstvu Triatlon Multisport, ki se je končalo 7. julija, sta v ekipi 16 Slovenk in Slovencev tekmovala tudi dva Zasavca – oba v elitni konkurenci srednjega triatlona, ki se je odvijal zadnji dan prvenstva. Domen Dornik je v romunskem Targu Muresu osvojil bron, Denis Šketako pa je končal na devetem mestu.

Domen Dornik je s časom 3:46:05 osvojil tretje mesto, prehitela sta ga Rus Andrey Bryukhankov, ki je s časom 3:38:21 zmagal, in Portugalec Filipe Azevedo, ki je s časom 3:43:31 zasedel drugo mesto. Dornik je tokrat prvič tekmoval v razdalji srednjega triatlona. Tekmovalci so morali preplavati 1,9 km, nato prekolesariti 82 km, za konec pa jih preteči še 20.

»Zelooo sem vesel tega rezultata, sploh zato, ker je to moja prva dirka na tej razdalji,« je Dornik zapisal na Instagramu, »zanimivo, kako je bila polna nekih novih občutkov in izzivov. To, da pa takšnih tekem nisem navajen, se je predvsem poznalo pri samem tempu in prehrani znotraj dirke, ki sta mi delala kar nekaj težav, zaradi katerih se nisem mogel vmešati v boj za zmago. Pred mano sta bila zelo hitra tekmovalca, ki skupaj z mano sicer nastopata na krajših razdaljah. A, ker je bila v tekmovalnem koledarju luknja, smo to izkoristili in trpeli malo dlje kot ponavadi. Za nekaj časa sem zdaj opravil s to razdaljo, saj prioriteta ostajajo krajše razdalje in posledično Olimpijske igre.«

Denis Šketako je triatlon končal na devetem mestu. »Začel sem zelo dobro, končal pa v krčih po celem telesu,« je svojim spremljevalcem zaupal na Instagramu.

Poleg Dornika in Šketaka so na srednjem triatlonu tekmovali še trije Slovenci: Tjaša Žnidar (od 35 do 39 let), Zlatko Kompan (od 50 do 54 let) in Matija Romšak (od 55 do 59 let).

MD

Foto: arhiv Domna Dornika/IG