Pohodniki se bodo zbrali 12. marca ob 8. uri na Kopačiji ob trgovini Golob v Primskovem, od koder jih bo pot vodila po prijetnem dolenjskem okolju. Napotili se bodo v dolino Primskovega v Mengeš in naprej proti Bratnicam, do Dolnjega Vrha, kjer bo kratek postanek. Nadaljevali bodo skozi Gornji Vrh in Sevno do Kopačije, kjer bodo lahko po želji pot zaključili ali jo nadaljevali do nekaj manj kot 600 metrov visoke Primskove gore s tremi cerkvami.
Organizator pohodnikom priporoča, da se primerno obujejo in oblečejo, s seboj naj imajo malico, zaželene so tudi pohodniške palice. Pot ni naporna in je primerna tudi za otroke nad 10 let. Prvi del poti je dolg približno 6,5 kilometra, zanj pa je potrebnih okrog dve uri hoje. Tisti, ki bo pot nadaljeval s Kopačije proti Poljanam mimo kmetije Vidgaj do Vinjega vrha, od tam proti Obli Gorici in Stari Gori, bo prehodil 12 kilometrov.

Pot je torej primerna za vse starostne kategorije. Pohodniki bodo prečkali križišče in nadaljevali proti Mihelci, jo povsem na meji z občino Ivančna Gorica obkrožili in nadaljevali navzdol v vas Primskovo. Tu se pot uradno zaključi, nakar je navzdol do Kopačije približno še 850 metrov. Do cilja je pot skupaj dolga 17 kilometrov. »Ni naporna,« pravi organizator, »in jo lahko premagamo v štirih urah čiste hoje. Seveda moramo dodati še posamezne postanke. Med potjo bomo izvedeli marsikaj zanimivega o tem območju.«

ZT