četrtek, 18 julija, 2024

Iz te kategorije

Podelitev inovacij letos drugače

Gospodarska zbornica Slovenije bo 30. novembra 2020 pripravila Dan inovativnosti 2020, ki bo tokrat potekal preko spleta. Ta dan bo potekala konferenca z naslovom Simptomi kreativnosti, vrh celodnevnega dogajanja pa bo tradicionalna podelitev nacionalnih priznanj GZS za inovativnost.

Na slovesni podelitvi, ki se bo pričela ob 20. uri, bodo že osemnajstič podelili najvišja nacionalna priznanja za inovativnost, za katera se letos poteguje 43 slovenskih inovacij, ki so na regionalnih razpisih prejela zlata priznanja in se uvrstila med najboljše.

Izmed 221 inovacij, ki so letos kandidirale na razpisih regionalnih gospodarskih zbornic, se na nacionalnem nivoju za najvišja nacionalna priznanja GZS za inovacije poteguje 43 najboljših zlatih regionalnih inovacij. Med temi bo izbrana tudi naj inovacija po izboru javnosti, za katero lahko najkasneje do 22. novembra 2020 glasujete na povezavi: http://gzs.1ka.si/a/125920.

Med zasavskimi inovacijami lahko glasujete za dve inovaciji ETI Elektroelementa Izlake in sicer za NV DV varovalko za velika baterijska električna vozila in za novo generacijo zaščitnih stikal na diferenčni tok EFI-P. Srednja tehniška in poklicna poklicna šola Trbovlje in Zavod za kulturo Delavski dom Trbovlje sta skupaj prijavili inovacijo BCI-inštalacija: Slikanje z mislimi, Steklarna Hrastnik, d.o.o. sodeluje s programsko rešitvijo za prožno upravljanje z energijo v steklarski industriji, Radeče papir nova, d. o. o., pa je prijavila inovacijo optimizirane vgradnje specialnih papirnih blanšet.

Savus

Foto: Branko Klančar; fotografija je arhivska, z letošnje regijske podelitve inovacij

 

Isti avtor