Tudi letos se bodo najmlajši in malo starejši v Zasavju lahko udeleževali številnih aktivnosti, ki jih organizirajo zasavska društva prijateljev mladine, mladinski centri in Zasavska ljudska univerza.

Hrastnik

V Hrastniku počitniške aktivnosti organizirajo Občinska zveza prijateljev mladine Hrastnik, Mladinski center Hrastnik, Večgeneracijski center Zasavje in Kulturno rekreacijski center Hrastnik. Do konca julija in avgusta se bodo mladi lahko srečevali na ustvarjalnih torkih v prostorih MCH. Julijski in avgustovski petki so razgibani petki, kjer se bodo zabavali ob športnih aktivnostih. 17. julija bodo od 10. ure dalje mladi lahko spoznavali svoj domači kraj. Med 4. in 14. avgustom OZPM Hrastnik organizira letovanje v Poreču. Na dogodku Ta čudoviti svet filma bodo s filmskim snemalcem in fotografskim mojstrom Simonom Tanškom spoznavali zakulisje filmske industrije ter si ogledali film Gremo mi po svoje, kjer je Tanšek deloval kot direktor fotografije. 26. avgusta dopoldan hrastniške rokodelke pripravljajo druženje z mladimi in ustvarjalno delavnico.

Trbovlje

DPM Trbovlje bo otroke med 5. in 15. avgustom popeljal na letovanje v Savudrijo, že v juliju pa pripravlja več aktivnosti na bazenu, na primer poletne ustvarjalne kotičke (11. julij ob 16. uri) ter športni kotiček (12. julij ob 10. uri). 9. julija in 6. avgusta ob 18. uri vabijo v Knjižnico Toneta Seliškarja, kjer bodo najmlajši spoznavali delo knjižničarja.

Zagorje

V Zagorju aktivnosti v juliju in avgustu pripravljajo MC Zagorje, Zasavska ljudska univerza ter DPM Zagorje ob Savi. Za otroke pripravljajo različne ustvarjalnice (kalejdoskop, slikarska kolonija, kinetični pesek, vetrni zvončki, lovilci sonca …), kino pod zvezdami, igre na prostem, glasbene in kuharske delavnice …

Več informacij o počitniških aktivnostih v Zasavju je na voljo na Facebook strani Društva prijateljev mladine Trbovlje ter spletnih straneh Občine Zagorje in KRC Hrastnik.

Savus

Foto: arhiv DPM Trbovlje