V četrtek, 3. avgusta, so pred Weinbergerjevo hišo že tradicionalno počastili obletnico rojstva opernega pevca Ladka Korošca. Zbrane so nagovorili predsednik Fundacije Ladka Korošca Janez Lipec, zborovodkinja MePZ Ladko Korošec Tjaša Judež in direktor občinske uprave Borivoj Grden, Rudarski pevski zbora Loški glas pa je zapel Koroščevo najljubšo pesem Nebo žari.

Najprej je predsednik fundacije Janez Lipec pozdravil prisotne in povedal nekaj informacij o nastopih Ladka Korošca, zborovodkinja MePZ Ladko Korošec Tjaša Judež pa je v svojem nagovoru poudarila, da v učbenikih srednjih šol in fakultet ni zasledila imena tega velikega umetnika in pevca. Prav zato je v svojem magistrskem delu pod drobnogled vzela prav njega.

Direktor OU Borivoj Grden se je spomnil nastopa Ladka Korošca v Mlinšah in poudaril, da je Občina Zagorje ponosna na pokojnega umetnika svetovnega slovesa, rojenega v Zagorju in se zahvalil Fundaciji za vse aktivnosti in jim zaželel še naprej uspešno delo.

Po položitvi ikebane pred spomenik Ladku Korošcu je kvartet Rudarskega pevskega zbora Loški glas zapel Ladkovo najljubšo pesem Nebo Žari.

Več o zagorskem svetovno znanem opernem pevcu lahko preberete v članku Na današnji dan: Ladko Korošec.

Savus

Foto: Janez Lipec