Po poti Srečno iz Laškega skozi Hrastnik in Trbovlje do Zagorja ob Savi se bodo v soboto, 14. oktobra, odpravili dobro pripravljeni pohodniki. Pot je dolga skoraj 30 kilometrov, vendar so organizatorji (občine Laško, Hrastnik, Trbovlje in Zagorje ob Savi) prepričani, da se bodo pohodniki nanjo podali s knapovsko trdoživostjo, dobro kondicijo in močno voljo. Zato bo pohod v vsakem vremenu.

Štart skoraj 30 km dolge poti bo ob 7.30 pred železniško postajo v Laškem (zraven mestne kolesarnice), vmesni štarti pa med 9.00 in 9.30  v Hrastniku na Breznem in med 12.00 in 12.30 v Trbovljah na Ojstrem. Pohodnike bodo na poti spremljali lokalni vodnik, na več točkah pa jih bodo pričakali domačini z lokalno kulinariko in rudarskim pozdravom srečno. Pohod se bo zaključil v Zagorju ob Savi v Pristanu, kjer bo pohodnike pričakal topel obrok in avtobus za povratni prevoz na relaciji Zagorje ob Savi, Trbovlje, Hrastnik, Dol pri Hrastniku, Rimske Toplice in Laško, ki bo izpred parkirnega prostora Spar v Zagorju odpeljal ob 17.30.

Vse udeležence organizatorji vabijo, da se na pohod predhodno prijavijo in sicer najkasneje do petka, 13. oktobra. Predhodno pa je na lokalnih turističnih točkah mogoče poravnati tudi štartnino (10 evrov), v katero so vključeni kartonček žigov tematsko-turistične poti Pot Srečno, pogostitev ob poti, topel obrok ob koncu prireditve, avtobusni prevoz na relaciji Zagorje ob Savi – Laško.

Zaradi lažje organizacije pohoda organizatorji prosijo, da se udeleženci na pohod prijavijo najkasneje do petka, 13. oktobra na občinskih TIC ali na občinah.

Podatke o poti, zemljevid poti in časovnico pohoda najdete na občinskih straneh.

Savus

Foto: arhiv Savus


 

Prejšnji članekDanes dogaja
Naslednji članekKisovčani odlično skakali in tekli