V nedeljo, 8. oktobra, je v Žireh potekala tekma za pokal Argeta kadetinj in kadetov do 14 in do 15 let v smučarskih skokih in nordijski kombinaciji.

Skoki

Med kadeti do 15 let je v skokih Tej Logar osvojil tretje mesto, Tilen Bizjak pa četrto. Uvrstitve ostalih članov SK Kisovec: 12. Klemen Bizjak, 14. Matija Guna, 17. Anže Bantan, 18. Benjamin Ostrožnik, 21. Jaka Lednik.

Med kadetinjami do 14 let v skokih si je drugo mesto priskakala Ula Vodlan, šesto pa Daša Volaj.

Pri kadetih do 14 let je med skakalci Mihael Ostrožnik osvojil osmo, Nik Lukmar pa enajsto mesto.

Nordijska kombinacija

V nordijski kombinaciji je med kadetinjami do 15 let Ula Vodlan osvojila tretje mesto.  Med kadeti do 15 let je bil Matija Guna peti, Tilen Bizjak šesti, ostali so se uvrstili takole: 10. Klemen Bizjak, 12. Anže Bantan, 15. Tej Logar in 20.  Benjamin Ostrožnik. Med kadeti do 14 let je bil četrti Mihael Ostrožnik in sedmi Nik Lukmar.

Štirje za Švico

Tekma je poleg slovenskega tekmovanja za pokal Argeta štela tudi kot kvalifikacijska tekma za OPA games children, ki bodo naslednji vikend potekale v švicarskem Gibswilu za kadetinje in kadete do 15 let. Na to tekmo se je uspelo udeležiti kar štirim kisovškim orličem. Tej Logar, Tilen Bizjak in Ula Vodlan bodo nastopili v smučarskih skokih, Matija Guna pa v nordijski kombinaciji.

Tekmovalce je v Žireh vodil njihov trener Zvone Pograjc.

Savus

Foto: arhiv Savus


 

Prejšnji članekPo poti Srečno
Naslednji članekNevsakdanji tujec v vlaku