Minuli vikend so imeli zasavski policisti nekaj manj dela kot običajno. Obravnavali so dve prometni nesreči, kršitev javnega reda in miru, zaplenili avto, se ukvarjali s konopljo, krajo 50 evrov, gorečim oljem na štedilniku in nevsakdanjim tujcem na vlaku. V Zagorju so našli mrtvo osebo v stanovanju.


PP Hrastnik

V petek je imela patrulja opravila ustrezen postopek z voznikom osebnega vozila, ki je vozil z neveljavnim vozniškim dovoljenjem. Vozilo so mu zasegli, sledi obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

Občanu so zasegli PVC vrečko s posušeno zeleno rastlino, sumijo, da je prepovedana droga konoplja. Snov bodo poslali na analizo, nato pa opravili prekrškovni postopek.

V soboto so policiste obvestili o prometni nesreči z materialno škodo v Hrastniku, od koder je povzročitelj odpeljal brez da bi nudil podatke. Povzročitelja je patrulja izsledila, čaka ga prekrškovni postopek.


PP Trbovlje

V soboto dopoldne je neznanec v Trbovljah izkoristil nepazljivost občana in mu ukradel 50 evrov. Krajo še preiskujejo.


PP Zagorje ob Savi

V petek so policiste obvestili o tujcu na vlaku, ki ni želel kupiti vozovnice na relaciji Zidani Most-Ljubljana. Ob izvedbi policijskega postopka s tujcem, državljanom Turčije, ta ni upošteval zakonitih ukazov policistov, zato so morali policisti uporabiti prisilna sredstva. Tujec je kazal znake nepojasnjenega psihičnega stanja, zato so poskrbeli za zdravniško oskrbo.

V dopoldanskem času so v Zagorju ob Savi na podlagi obvestila občanov ob strokovni pomoči PGD Zagorje – mesto vstopili v stanovanje, v katerem so našli mrtvo osebo.

Obravnavali so kršitev javnega reda in miru v Zagorju, kršitelj udaril občana ter nadaljeval s kršitvijo. Ker ni upošteval zakonitih ukazov policistov, so ga pridržali in izdali plačilni nalog.

V soboto so policiste obvestili o vonju po dimu v stanovanjskem bloku v Zagorju. Vnelo se je olje na štedilniku, ogenj so stanovalci pogasili sami.

V nedeljo so obravnavali trčenje v divjad na območju Šentlamberta.


Vabilo

Policisti se bodo v soboto, 14. oktobra, med 9. in 16. uro pred gasilskim domom v Zagorju ob Savi pridružili gasilcem in predstavili poklic policista. »Vabimo vas, da se prireditve udeležite in poklepetate z našimi policisti, ki vam bodo odgovorili na vsa vaša vprašanja in vam predstavili mnogo zanimivih vidikov našega poklica,« so zapisali na PP Zagorje.


Savus

Foto: arhiv Savus


 

Prejšnji članekKisovčani odlično skakali in tekli
Naslednji članekTrboveljčanom 13 medalj