sreda, 24 aprila, 2024

Iz te kategorije

Pižoni imajo novo pevko

Zasavski zasedbi Pižoni se je pred kratkim pridružila nova pevka Sara Praznik iz Brestanice. »Če ti ne boš užival v svoji glasbi, kako bodo potem ljudje pod odrom?« je z nami delila njene prve vtise o novi zasedbi, kjer kot glavna pevka deluje od začetka februarja.

Kje si prvič slišala za Pižone?

Čisto prvič sem zanje slišala na Špelinem facebook profilu (kitaristka naše skupine), kjer je leta 2020 objavila, da so se s Pižoni prijavili na natečaj CityBand, kjer lahko zmagajo z najvišjim številom všečkov in si s tem priborijo kar odmeven nastop. Seveda sem jih podprla in glasovala za Pižone.

Kakšni so prvi vtisi o Pižonih?

Moj čisto prvi vtis o Pižonih sem dobila dejansko skozi njihove komade. Prvi komad, ki sem ga poslušala, so bile Mavrične oči, ki ima zelo rockovski stil, ki mi kot pevki kar odgovarja. Ta je v bistvu tudi moj najljubši komad izmed vseh, ki jih trenutno imamo. Predvsem zaradi rockovskega stila in tudi besedila. No, naslednja komada, ki sem ju poslušala, pa sta bila Sobota in Rumena soba. Ugotovila sem, da so komadi stilsko zelo različni, kar se mi je zdelo zelo zanimivo in drugačno. Bend ima veliko širine, kar me je zelo pritegnilo.

Kakšno je tvoje glasbeno potovanje?

Začetki mojega glasbenega izobraževanja segajo v moje 13. leto. Takrat sem začela obiskovati solo petje v Glasbeni šoli Sevnica, kar mi je dalo odlično podlago za razvijanje različnih stilov petja. Leta 2018 sem se odločila za študij muzikala v Veliki Britaniji. Tam sem dobila širino in našla svoj glas, svojo podobo kot umetnica.

Zakaj misliš, da so ljudem Pižoni všeč?

Mislim, da ljudi definitivno pritegne to, da vsi na odru »vajbajo«. Čisto vsi se imajo fajn. Skozi komade lahko čutiš, da vsi resnično uživajo ob izvajanju njihove glasbe. Na YouTubu sem pogledala live videe iz špilov in tam se res vidi, da vsi čutijo to glasbo. Meni je zelo pomembno, da vidim, da izvajalci čutijo in stojijo za svojo glasbo. Ker če ti ne boš užival v svoji glasbi, kako bodo potem ljudje pod odrom?

Kje te bomo lahko slišali s Pižoni?

Naš čisto prvi špil v tej zasedbi bo 3.aprila v Ljubljani na Predmajskem špilu. Dva dni kasneje se bomo predstavili v Mariboru z akustično, malo nežnejšo verzijo naših komadov. Osebno pa se najbolj veselim špila na BBQ Festu v Sevnici 7. junija. Vedno se je lepo predstaviti pred domačo publiko, sploh zato, ker me ljudje že kar nekaj časa spremljajo. Veselim se, da jim bom lahko predstavila še svojo drugo plat, malo bolj rockersko.

Savus

Foto: Pižoni


 

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek

Isti avtor