V soboto, 11. maja, se je zbralo na Piknik placu Kos v bližini Celja preko sto babic z vseh koncev Slovenije – od Prekmurja, Koroške, Štajerske, preko Zasavja in Gorenjske, vse do Obale. Srečanje je Mojca Cimerman, glavna pobudnica in organizatorka, poimenovala Piknik modernih babic.

In kako se je simpatična Mojca, sicer profesorica razrednega pouka v Prekmurju ter prva babi blogerka (Moderna babi) v Sloveniji, lotila zadeve?

»Že nekaj časa pišem blog. Ker sem želela ob pričakovanju prvega vnuka deliti svojo srečo, sem se bloga tudi korenito lotila. Zaradi mojega poklica, izkušenj z otroki in veselja do pisanja ter hkrati zaradi hčerinega znanja o digitalnem marketingu, sem aprila 2018 napisala svoj prvi prispevek na blogu. Ker je bil odziv zares velik in pozitiven, sem dobila še večji zagon in motivacijo, da združim vse babice in ženske starejše populacije ter ustvarim virtualni kotiček in tako pomagam pri tkanju novih vezi …«

Babice so se na njene zapise ves čas odzivale: govorile so o svojih težavah, uspehih, spraševale, prosile za nasvete …  »Želim si, da zgradimo skupnost z medsebojno podporo, da se tudi v zrelih letih naučimo česa novega in se zaradi tega počutimo bolje. Želim si kotiček na spletu, ki bo ženske naredil močne in samozavestne. Skupnost modernih babic,« pravi Mojca Cimerman.

Njeno vabilo se je ves čas vrtelo na spletu, tako da ga nismo mogli prezreti. Radovednost in želja po novih poznanstvih je povzročila kar velik odziv, saj se je zbralo na prelepi lokaciji Piknik plac Kos preko sto modernih babic.

»Pričakovanja so se izpolnila, saj je bilo druženje prepleteno s pozitivno energijo, na vsakem koraku se je čutilo, da je tu »zborovanje« odprtih, družabnih in komunikativnih babic,« je nadaljevala, »resnično sem vesela, da je dan uspel – še bolj, kot sem pričakovala. Srečna sem, da smo se spoznale v živo, stkale nova prijateljstva, se zabavale, plesale in družile skozi ves dan. Vsaka je pripomogla k temu, da je na pikniku vladalo razigrano vzdušje in da smo tako doživele popoln dan.«

Pohvaliti je treba tudi delavnice na stojnicah, kjer se je bilo mogoče naučiti, kako se napravi ognjičevo mazilo, mazilo iz gabeza, razni napitki, spominki za vnuke …

Seveda ima zagnana Mojca v glavi vse polno novih projektov. Enega si bomo vsekakor zapomnili: ponovno srečanje bo 6. junija leta 2020.

Besedilo in foto: Fanči Moljk