Zasavski policisti so imeli pretekli vikend nekaj več dela s kršitvami javnega reda in miru (4) in alkoholiziranimi vozniki. Ustavili so tri voznike s preveč alkohola v krvi in voznika skiroja, ki je bil v tem rekorder vikenda (1,2 mg/l). Obravnavali so še tatvino avta, tablic in drzno tatvino v hiši, tri prometne nesreče (hujša s pobegom pod Trojanami), poškodovanje luči in medsosedski spor zaradi psa.


PP Hrastnik

V petek zjutraj so obravnavali tatvino obeh tablic iz tovornega vozila.

Popoldan so ustavili voznika osebnega vozila, preizkus alkoholiziranosti je pokazal 0,33 mg/l alkohola a izdihanem zraku. Začasno so mu odvzeli vozniško dovoljenje in izdali plačilni nalog.

V soboto popoldan so v Hrastniku obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo. Izdali so obvestilo o odstopu od ogleda nesreče.

Zvečer so v Hrastniku ustavili voznika električnega skiroja. Preizkus alkoholiziranosti je pokazal rezultat 1,22 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Izdali smo mu plačilni nalog in prepovedali nadaljnjo vožnjo.


PP Trbovlje

V petek so obravnavali krajo. Ukradeno osebno vozilo, ki je so ga ukradli na območju Kozine, so našli na območju Vrhov v trboveljski občini.

Obravnavali so prijavo kaznivega dejanja poškodovanja luči na osebnem vozilu.

Sprejeli so prijavo kršitve javnega reda in miru zaradi spora med občanoma. Uvedli so prekrškovni postopek.

V soboto v nočnem času so policiste obvestili o kaznivem dejanju poškodovanja laka na osebnem vozilu.

V nočnem času so obravnavali prijavo kršitve javnega reda in miru na urgenci SB Trbovlje, kjer je občan pod vplivom alkohola žalil in vpil na osebje. Uvedli so prekrškovni postopek.

V nedeljo v nočnem času so ob redni kontroli prometa ustavili voznika osebnega avtomobila, ki je imel ob preizkusu alkoholiziranosti 0,48 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Prepovedali so mu nadaljnjo vožnjo, odvzeli vozniško dovoljenje in izdali plačilni nalog.


PP Zagorje ob Savi

V petek so policisti posredovali v zasebnem prostoru, kjer je prišlo do verbalnega spora med zakoncema. Prekrška niso ugotovili, policisti so o sporu obvestili pristojni CSD.

V soboto so obravnavali voznika, ki je vozil pod vplivom alkohola (1.04 mg/l alkohola v izdihanem zraku). Odvzeli so mu vozniško dovoljenje, čaka ga še obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

V soboto nekaj pred 10. uro se je na regionalni cesti od Trojan proti Orehovici v naselju Hrastnik pri Trojanah zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznica osebnega vozila in kolesarka. Voznica je pri prehitevanju trčila v kolesarko, ki se je pri tem huje poškodovala in je njeno življenje ogroženo. Voznica osebnega vozila je ne da bi nudila pomoč poškodovanki odpeljala naprej v smeri Zagorja ob Savi, popoldan so jo policisti izsledili v Ljubljani.


PP Litija

V petek so v dopoldanskem času v Kresnicah obravnavali poskus drzne tatvine. Eden od storilcev je zamotil oškodovanko, ki ga je peljala v zgornje prostore hiše, kjer se nahaja telekomunikacijska oprema. Drugi storilec je v tem času v spodnjih prostorih pregledal predale, vendar ni ukradel ničesar.

V nočnih urah so obravnavali trčenje v divjad.

V soboto zvečer so obravnavali kršitev javnega reda in miru v zasebnem prostoru. Kršitelju so izdali plačilni nalog.

V nedeljo so v Šmartnem pri Litiji obravnavali medsosedski spor zaradi psa. Kršitelja čaka prekrškovni postopek.


Savus

Foto: arhiv Savus