nedelja, 16 junija, 2024

Iz te kategorije

Peter Kauzer tokrat četrti

Na precej narasli Vltavi v Pragi na Češkem je Peter Kauzer kljub virozi na drugi tekmi v letošnjem svetovnem pokalu osvojil četrto mesto. Za kolajno je zaostal za pol sekunde.

Zaradi narasle Vltave so morali organizatorji spremeniti program tekmovanja in ga strniti. Tako so slalomisti in slalomistke tekmovali le v eni kvalifikacijski vožnji, iz katere se je v finale uvrstila najboljša deseterica.

Hrastničan se je ta teden boril z virozo, tudi glas ga je izdal, da še ni povsem dober. Vendar je po tretjem mestu pred tednom dni v Augsburgu v Nemčiji tudi tokrat pokazal, da je v dobri formi. Zaostal je oe za Italijannom Giovannijem De Gennarom, Poljakom Mateuszom Polaczykom in Čehom Jakubom Krejčijem.

Po tekmi je Peter Kauzer povedal: »Odločale so malenkosti. Bil sem dobro na poti do zadnjih treh vratic, kjer sem zagotovo izgubil stopničke. Če bi tisto odpeljal boljše, morda ne bi imel boljšega časa od Giovannija, ampak 80 sekund bi pa zagotovo lahko postavil. Morda bi se mu približal. Spodaj mi je pobralo moči. Iz Augsburga, kjer smo imeli slabo vreme, sem prišel v Prago in dobil virozo, bolelo me je grlo, zabilo mi je sinuse, še vedno se sliši tudi na glasu.«

Prvič se je v finale tekme svetovnega pokala prebil Celjan Lan Tominc in bil na koncu osmi. Četrta pa je bila v ženski konkurenci naša prekaljena kajakašica Eva Terčelj.

Savus

Foto: Kajakaška zveza Slovenije


 

Isti avtor