V Zasavju policisti imeli v zadnjih dneh kar precej dela. Ukvarjali so se s tremi prometnimi nesrečami, petimi kršitvami javnega reda in miru, alkoholiziranim voznikom in takistim pešcem, požarom in najdenim denarjem. Poleg tega pa so obravnavali kar pet vlomov, večinoma v poslovne objekte.


PP Hrastnik

V petek so policisti prejeli prijavo o moškemu, ki je hodil po cestišču. Bil je močno pijan, policisti so mu izdali plačilni nalog, za njega so poskrbeli reševalci.

Kmalu za tem so policisti ustavili voznika osebnega avtomobila, preizkus alkoholiziranosti je pokazal 0,72 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka. Vozniku so odvzeli vozniško dovoljenje ter podali obdolžilni predlog na sodišče.

V soboto zjutraj so obravnavali kršitev javnega reda in miru v zasebnem prostoru in nasilje v družini. Zoper kršitelja vodijo postopek o prekršku in zbirajo obvestila zaradi suma kaznivega dejanja. Izrekli so mu tudi ukrep prepovedi približevanja.

V popoldanskem času sta se na Cesti 1. maja sprla dva moška, izrečene so bile grožnje, kršila sta tudi javni red in mir, zato sledi prekrškovni postopek.

Ponoči so policisti intervenirali na Novem logu zaradi glasne glasbe, kršitelju bodo izdali plačilni nalog.

V nedeljo tik pred polnočjo so policiste obvestili o vlomu v kavni avtomat in avtomat za hitro hrano pred bazenom v Hrastniku. Pri tem je nastala materialna škoda v višini okoli 2.000 evrov.

V ponedeljek zgodaj zjutraj so policiste obvestili o vlomu v dva svečomata na pokopališču v Hrastnik.

Ponoči so policisti obravnavali moškega, ki je nekaj dni tekom noči zvonil na vrata znanca in ga prebujal. Moškemu so izdali plačilni nalog.


PP Trbovlje

V petek v dopoldanskem času se je v Trbovljah zgodila prometna nesreča, ker je voznica tovornega vozila zapeljala preblizu robu vozišča in s tovornim delom vozila trčila v streho stanovanjske hiše. Pri tem je nastala materialna škoda. Povzročiteljici so izrekli globo.

V popoldanskem času je v skupnih prostorih večstanovanjske zgradbe v Trbovljah zaradi dotrajanosti električnih vodnikov prišlo do požara. Pri tem je nastala materialna škoda v višini približno 500 evrov.

V večernem času so policisti posredovali v Trbovljah zaradi kršitve javnega reda v zasebnem prostoru, zoper kršitelja vodijo postopek o prekršku.

V nočnem času se je na regionalni cesti Trbovlje-Podmeja zgodila prometna nesreča, ker je voznik osebnega avtomobila zapeljal preblizu robu vozišča in zapeljal s ceste, zato se je vozilo prevrnilo. Pri tem se ni nihče poškodoval. Kršitelju so izrekli globo.

V nedeljo v dopoldanskem času je občanka na bankomatu v Zagorju ob Savi našla denar. Lastnika pozivajo, da se zglasi na PP Trbovlje, kjer lahko prevzame denar.

V ponedeljek so policiste obvestili o vlomu v poslovni objekt v Trbovljah. Neznani storilec je ponoči na vzvod vlomil skozi okno v notranjost, jo pregledal, vendar ni ničesar odnesel.

Prav tako v nočnem času je neznanec vlomil v poslovni lokal v Trbovljah. Razbil je steklo na vhodnih vratih in nato skozi nastalo odprtino vstopil v notranjost. Odnesel je različne predmete ter s tem lastnika oškodoval za okoli 600 evrov.

V večernem času je neznanec skozi okno vstopil v poslovni objekt v Trbovljah, kjer je pregledal pisarne in iz notranjosti odnesel prenosna računalnika ter s tem lastnika oškodoval za okoli tisoč evrpv.

V torek v nočnem času se je na glavni cesti Trbovlje – Zagorje ob Savi zgodila prometna nesreča zaradi neprilagojene hitrosti voznika osebnega avtomobila, ki je v ovinku izgubil oblast nad vozilom, zaradi česar je trčil v odbojno ograjo. Pri tem je nastala le materialna škoda. Voznika čaka prekrškovni postopek.


Savus

Foto: arhiv Savus


 

Prejšnji članekSlovo
Naslednji članekAli vas zanima delo v trgovini Kum Zagorje