Vsako leto sta maj in junij meseca, v katerih je večje število aktivnosti OZSČ Hrastnik. Toda letos je dogajanje še bolj pestro. Poleg tega, da so se hrastniški častniki udeležili dveh pomembnih aktivnosti, so tudi na višku priprav za organizacijo dveh velikih dogodkov v soboto, 4. junija.

Reševanje s helikopterjem

V petek, 27. maja, je Območna organizacija Rdečega križa Hrastnik organizirala interventno vajo na temo Reševanje poškodovancev iz vode, v katero je padel električni kabel. V vajo so bili vključeni: ekipe prve pomoči RK Hrastnik, ekipe reševalcev ZD Hrastnik, gasilci PGD Hrastnik mesto, patrulja PP Hrastnik in pripadniki SV s helikopterjem Coguar ter prostovoljci, ki so igrali vloge poškodovanih oseb.

Na vaji so se usposabljale vse službe, ki se aktivirajo v primeru množične nesreče. Vaja je vključevala tudi medicinsko helikoptersko evakuacijo težko ponesrečenega. Preverjali so pravilno in usklajeno delovanje različnih služb. Službe so se postopoma vključevale v reševanje, gledalci so lahko opazovali vse postopke, ki so jih izvajali na terenu . Največ pozornosti je pritegnila helikopterska evakuacija. Vaja je bila zelo dinamična in odlično izvedena.

Streljanje

V soboto, 28. maja, smo izvedli redno strelsko urjenje članov s pištolo CZ 7,65 mm na našem strelskem poligonu. Vodja strelske sekcije Rudi Senčar je z organizacijsko ekipo pripravil vse potrebno, da se je aktivnost kljub slabem vremenu odlično in varno izvedla. Strelskega urjenja se je udeležilo 22 naših članov.

Streljanje in koncert

V soboto, 4. junija, bo naše združenje organiziralo dva večja dogodka: VI. kolo strelskega tekmovanja s pištolami/revolverji velikega kalibra v okviru strelske lige ALPE- ADRIA v dopoldanskem času in zvečer še koncert Orkestra Slovenske vojske. Organizacijska skupina, ki jo vodi Rudi Senčar, bo poskrbela za izvedbo strelskega tekmovanja. Druga organizacijska skupina, ki jo vodi Jani Zore, pa skrbi za izvedbo koncerta Orkestra Slovenske vojske, ki bo v Športni dvorani na Logu.

Jani Zore

Foto: arhiv OZSČ Hrastnik