Perkmandeljc je poslal organizatorjem prireditve Punce v jami jasno sporočilo. Kot najbrž že veste, Zavod Savus ob osmem marcu, dnevu žena, pripravlja rekreativno prireditev Punce v jami, ki na svojevrsten način obuja tradicijo praznovanja dneva žena in hkrati tradicijo rudarstva v Zasavju. Drugačno praznovanje dneva žena v rudniški jami med Trbovljami in Hrastnikom bo prav gotovo privlačno za udeleženke iz vse Slovenije.

Perkmandeljc je poslal jasno sporočilo: »Spoštovani organizatorji Punc v jami! Prijavnina po najnižji ceni se nikakor ne more zaključili 10. januarja, kot ste objavili na vaši spletni strani. Punce v glavnem dobijo plačo 15. januarja. Zato zahtevam, da prijavnino po najnižji ceni omogočite do 15. januarja. Sicer prijazno sporočam, da mene na tek punc v jami ne bo, ker bom šel takrat na dopust. Ali pa bom zbolel. Ali pa me žena ne bo pustila med punce.«

Seveda ni bilo nobene dileme. Organizatorji so prijavnine po najnižji ceni podaljšali do 15. januarja. Zdaj pa, punce, kliknite in se prijavite. Perkmandeljc skrbi za vas.

Rekreativna prireditev Punce v jami ni samo tekmovalna, čeprav organizatorji merijo čas in proglasijo najhitrejše. Ženske lahko jamo tudi samo prehodijo in se družijo. Po teku (hoji) v jami jih čaka druženje, koncert, jamski škrat Perkmandeljc in veliko zasavskega humorja, počastili jih bodo člani Društva copatarjev, razglasili bodo zmagovalke po kategorijah.

Letošnja prireditev Punce v jami bo v soboto, 4. marca 2023. Prijave so odprte. Ne zamudite druženja, dobrega žura in praznovanja, ki si ga boste zapomnile. Le za ženske, ki jih ni strah izzivov!

Savus

Foto: arhiv Savus


 

Prejšnji članekDrevo, ukraden denar in izsiljevanje
Naslednji članekPromocija pravic starejših