sobota, 20 julija, 2024

Iz te kategorije

Participativni proračun v Trbovljah

»Trboveljčanke in Trboveljčani bodo lahko tudi v prihodnjem letu soustvarjali razvoj Trbovelj. Po več izvedenih delavnicah, na katerih smo občanom približali sistem participativnega proračuna in dogovorili na njihova vprašanja, je čas za oddajo projektnih predlogov,« so zapisali v sporočilu za javnost na Občini Trbovlje.

Za vključitev občank in občanov v odločanje o porabi proračunskih sredstev, bo Občina Trbovlje v prihodnjem letu zagotovila 50.000 evrov. Občani lahko predlagajo in kasneje glasujejo za projekte iz petih lokacijskih območij. Predlagajo in glasujejo lahko za projekte iz kateregakoli območja (niso omejeni na krajevno skupnost, v kateri živijo).

Območja so:

  • Območje 1: Krajevna skupnost Čeče,
  • Območje 2: Krajevna skupnost Klek,
  • Območje 3: Krajevna skupnost Franc Salamon,
  • Območje 4: Krajevna skupnost Dobovec in
  • Območje 5: Krajevna skupnost Alojz Hohkraut, Krajevna skupnost Center, Krajevna skupnost Franc Fakin, Krajevna skupnost Ivan Keše, Krajevna skupnost Fric Keršič, Krajevna skupnost Zasavje.

Za območja 1, 2, 3 in 4 bodo namenili za izvedbo participativnega proračuna za prihodnje leto sredstva v višini od 2000 do 6000 evrov za vsako območje, za območje 5 pa sredstva do višine 26000 evrov. Občani lahko ideje in predloge oddajo do 15. septembra preko spletne strani Občine Trbovlje, po pošti ali osebno na sedežu Občine Trbovlje.

Projektne predloge, ki bodo izpolnjevali pogoje, bo strokovna komisija uvrstila naprej na glasovanje. Občani bodo lahko svoj glas oddali na spletni strani Občine Trbovlje ali na sedežu Občine Trbovlje od 1. do 10. oktobra 2024. Izglasovane projekte bodo javno objavili in jih izvedli v letu 2025.

Savus

Foto: Občina Trbovlje


 

Previous article
Next article

Isti avtor