sobota, 15 junija, 2024

Iz te kategorije

Paketi za covid heroje

V petek, 13. novembra, so člani Lions kluba Trbovlje Danijela Čibej, Lado Lindič in Jurij Kolenc predali zaposlenim v Splošni bolnici Trbovlje, bolnici s covid oddelkom, donacijo s paketi kave, čajev, prigrizkov v skupni teži 12 kg. Gre za skupno donacijo Lidla Slovenija in Lions Slovenija za »covid heroje«, ki se v prvih vrstah borijo s to epidemijo. Pakete sta prevzeli direktorica dr. Romana Martinčič in strokovna direktorica Tadeja Jelenko, dr. medicine. Donacijo je dobilo 18 slovenskih bolnic. Ob tem so Lionsi zaposlenim predali tudi pismo podpore, ki ga objavljamo.

»Spoštovani heroji covida-19, v teh nenavadnih časih bijete težko bitko za zdravje vseh najbolj ogroženih in pomoči potrebnih. Naj vam povemo, da niste sami, da vam stojimo ob strani. Nekoč je »stopiti skupaj« pomenilo, da se družimo, smo drug drugemu v oporo, si sežemo v roke in pogledamo v oči. Danes je prav vse drugače. Najbolj pomagamo, če se držimo zase, da tako rekoč »sebično« skrbimo predvsem za svoje zdravje, da ne bi dodatno obremenili vas. Spremljamo vaše požrtvovalno delo, občudujemo vaš pogum in energijo. Težko se postavimo v vašo situacijo, ko tvegate, da boste zboleli sami in ogrozili tudi svoje družine. Prav veliko ne moremo narediti, lahko pa vam vsaj malo polepšamo naporne dneve. Upamo, da boste med svojim predolgim  delavnikom našli tudi minutko za počitek in v miru popili kavico. V zdravstvu je poklic poslanstvo, kar nam dokazujete iz dneva v dan. Ko bo vse to za nami, ker »vsaka noč se enkrat znuca«, bomo še bolj cenili vaše delo. Vsi skupaj si želimo, da se spet vrnemo na svetlo stran življenja, do takrat pa smo z vami »na daljavo«.

Podjetje Lidl Slovenija, v sodelovanju z zvezo Lions klubov Slovenije, je doniralo »paketke dobre volje«, člani LK Trbovlje pa smo veseli, da smo lahko pri tem sodelovali in vam jih varno predali.

Srečno vsem, tako tistim znotraj bolnišničnih zidov kot tistim, ki jim še uspeva ostati zunaj, vsi smo na isti ladji.

Člani Lions kluba Trbovlje«

Savus

Foto: arhiv Lions kluba Trbovlje

Previous article
Next article

Isti avtor