V ponedeljek, 24. julija, so v Zagorju ob Savi vendarle predali namenu nov Športni park Proletarec, v katerem bodo odslej lahko uživali in se rekreirali najmlajši, košarkarji in nogometaši. V sklopu naložbe sta Občina Zagorje ob Savi in Zavod za šport Zagorje obnovila igrišče za mali nogomet in uredila dve novi košarkarski igrišči ter površine, namenjene igri predšolskih otrok.

Zbrane sta nagovorila župan Občine Zagorje ob Savi Matjaž Švagan in direktorica Zavoda za šport Zagorje Samantha Lovše. Oba sta izrazila navdušenje nad lepo urejenimi površinami, ki bodo služile vsem generacijam in predvsem mladim omogočale, da se bodo namesto za računalniki in z mobilnimi telefoni lahko družili v športnem parku. S simpatično točko so se predstavili tudi najmlajši iz Vrtca Zagorje.

Odprtja se je udeležila mlada košarkarica Lea Bartelme, ki je kot kapetanka slovenske košarkarske reprezentance do 18 let in kot najboljša igralka na zaključni tekmi, svojo ekipo popeljala do naslova evropskih prvakinj v kategoriji U18. Ob tej priložnosti so ji tudi čestitali za ta izjemen dosežek, župan pa ji je izročil šopek in unikatno darilo, nakit Marjete Hribar iz kolekcije Kuolmi.

Župan Matjaž Švagan in košarkarica Lea Bartelme sta na svojstven in simboličen način, z metanjem trojk na koš, Športni park Proletarec predala namenu, nato pa se je prireditev zaradi razmočenega terena in s tem varnosti nastopajočih prestavila v bližnjo Športno dvorano Zagorje, kjer so z navdušenjem spremljali spektakularni nastop akrobatske skupine Dunking Devils. Na koncu ni manjkala niti torta v obliki novih športnih površin.

Savus

Foto: Občina Zagorje ob Savi