Rudarstvo, steklarstvo in druga industrija so svoj pečat pustili tudi v zasavski kulinariki. Marija Čop, ambasadorka zasavske kulinarike in turizma, si prizadeva za večjo promocijo zasavskih jedi, še posebno za zasavsko jetrnico, saj so prave jetrnice doma samo v Zasavju in morajo biti narejene s kašo.
Turistično društvo dediščine in tradicije Podkum se usmerja v promocijo zagorske oziroma zasavske kulinarike, zgodovino graščakov, rudarstva in steklarstva, ter vseh tradicij, ki so zaznamovali vse zasavske občine.
V letošnjem letu je želja, da se zasavska kulinarika približa ljudem z delavnicami. Prva je potekala 17. aprila v prostorih Mladinskega centra Zagorje ob Savi z naslovom Okusi po zagorsko iz Zasavja.
Gostja projekta Silva Korimšek pa je poskrbela za presenečenje in za degustacijo spekla še ocvirkovo potico. Zagorske promotorke knapovšn so tudi pevska skupina Knapovske punce, ki so s svojo srčno energijo napravile vesel zaključek, predsednik upokojencev Tone Beja pa je že napovedal nadaljnje mreženje zagorskih idej.
O
Foto: Turistično društvo Podkum