V Ljubljani je minuli vikend potekal tradicionalni že 35. Pokal Ježek, ki je v Tivoli privabil kar 380 plavalcev iz 23 klubov iz Slovenije in Hrvaške. Tekmovanja, ki nudi vpogled na prihodnost slovenskega plavanja, se je udeležilo tudi 6 deklet trboveljskega Rudarja: Ariana Agrež, Mojca in Špela Oberžan, Pia Zore, Inja Zupančič ter Noemi Borišek. Nastopale so v vseh 50 metrskih disciplinah, na 100 metrov pa je bila na sporedu disciplina 100 mešano namesto delfina.

Vsak plavalec oz. plavalka je lahko plaval(a) štiri discipline, seštevek treh, med katerimi pa je morala biti ena 100 metrska, pa je dal skupnega zmagovalca tega tekmovanja. To je postala Ariana Agrež, ki je zmagala v treh disciplinah na 50 in 100 prosto, 100 mešano ter bila tretja na 50 delfin. Na oder za zmagovalce je stopila tudi Pia Zore, dvakrat na najvišjo stopničko za plavanje na 50 in 100 hrbtno, osvojila je bron na 100 m prosto, na 50 prosto pa se je morala zadovoljiti s četrtim mestom.

Medaljam so se z odplavanimi osebnimi rekordi približala tudi ostala dekleta. Najbolj Špela Oberžan, ki je osvojila četrto mesto na 50 prsno, ter peta mesta na tekmi na 50 delfin, 100 prsno in 100 mešano. Med najboljše so se uvrstile tudi Inja Zupančič s petim mestom na 100 prosto, Mojca Oberžan je osvojila šesto mesto tako na 100 prosto kot tudi na 100 mešano in osmo na 50 prosto in 50 delfin. Noemi Borišek zasedla šesto mesto na 50 ter sedmo na 100 prsno. Poleg odličnih uvrstitev pa veseli dejstvo, da so kljub počitnicam, posledično pomanjkanju treningov, plavale osebne rekorde, kar nam vliva upanje na uspehe v prihodnje.

Na mednarodnem mitingu za kadete, mladince in člane Memorial Ante Lambaša v Beogradu pa je plaval Taj Zupančič. V konkurenci več kot 600 plavalk in plavalcev iz 46 klubov iz celega Balkana je osvojil drugo mesto na 200 mešano in 400 prosto, na 400 mešano pa ga je od medalje ločila le sekunda, ki jo bo pridobil že ta vikend na mitingu na Reki.

Darko Raušl

Foto: PK Rudar Trbovlje


 

Prejšnji članekSBC pri vas
Naslednji članekDanes dogaja