ponedeljek, 15 julija, 2024

Iz te kategorije

Odlični Taj Zupančič

Od petka, 16. decembra, do nedelje, 18. decembra, je na olimpijskem bazenu v Kranju potekalo Zimsko državno prvenstvo za kadete, mladince in člane, katerega so se udeležili tudi trije plavalci Rudarja. Tilen Šintler, Taj Zupančič in Teja Zore.

V konkurenci 25 slovenskih klubov, manjkali so samo štirje reprezentanti, ki so bili na svetovnem prvenstvu v Melbournu, so tudi trboveljski plavalci opozorili nase in na klub, da še obstaja. Ne samo to, dosegli so tudi odlične rezultate in uvrstitve, katere bi si želeli tudi večji klubi.

Kot je bilo za pričakovati, je največje breme prevzel nase Taj Zupančič, ki si je v petih predtekmovalnih nastopih priboril dva nastopa v absolutnem finalu ter tri v “B finalu”, saj so bila finala odprta. To pomeni, da se najboljših osem plavalcev po času uvrsti v A finale, kjer  kadeti izpodrivajo mladince in mladinci člane. Ker pa so na tem prvenstvu lahko le plavalci z doseženimi normami, smo videli nekaj odličnih dosežkov.

Predvsem so se izkazali kadeti z Borom Vran Benkovičem in Filipom Podobnikom na čelu, katerima se je po dosežkih pridružil tudi Taj. Sicer ni plaval slovenskih rekordov, kot prva omenjena, a je z nastopi dokazal, da je resen kandidat, seveda ob primernih pogojih, za nastop na letošnjem EYOF( olimpijski festival evropske mladine) v Mariboru. Nastopil je v finalu na 400 prosto in 400 mešano ter osvojil prvo mesto v prosti tehniki ter drugo v mešani. Kako dobro je bil fizično in tehnično pripravljen, je dokazal tudi s plavanjem na 200 mešano in 200 delfin, kjer je v zaporednih nastopih brez pravega počitka z občutno popravljenimi osebnimi rekordi osvojil druga mesta, na 200 prsno pa četrto. “Kapo dol”, bi dejal Katanec, saj si je težko predstavljati plavati dvakrat na polno v dopoldanskem delu in nato še popoldan v finalih tako težke discipline.

Z uvrstitvijo v finale sta presenetila tudi Tilen Šintler na 50 prsno s časom 30,05 in Teja Zore. Poudariti pa je potrebno, da bi bil Tilen z večjo količino treningov še uspešnejši, mogoče tudi v borbi za medalje v članski kategoriji in da je Teja Zore šele začela s treniranjem plavanja, ko so imele njene konkurentke že pravo štiriletno delovno dobo in kilometrino v vodi.

Trenažni proces se za plavalce nemoteno nadaljuje do Silvestra, nakar jih zopet čaka selitev na drugo lokacijo, zaradi remonta bazena v Hrastniku.

MR

Foto: B. Zupančič


 

Previous article
Next article

Isti avtor