V soboto, 21. oktobra, je Območno Združenje slovenskih častnikov Slovenska Bistrica organiziralo drugo državno prvenstvo Zveze slovenskih častnikov v streljanju z vojaško polavtomatsko puško za pokal Dan suverenosti. Tekmovanja se je udeležila tudi ekipa OZSČ Zagorje ob Savi v sestavi Bojan Kajtna, Borut Zmajšek in Gregor Pilpah.

Gostitelji so tekmovanje organizirali pod pokroviteljstvom Ministrstva RS za obrambo, v prireditev so bile vključene še Slovenska vojska, veteranske domoljubne organizacije, lokalna skupnost ter osnovne in srednja šola. Prireditev so popestrili s kulturnim programom v izvedbi godbe in KUD Vivere, predstavitvijo najbolje ocenjenih literarnih del na natečaju Moja domovina Slovenija je tako posebna. Slavnostni govornik je bil predsednik Zveze slovenskih častnikov, generalmajor Dobran Božič.

Ob koncu prireditve so organizatorji podelili pokale in kolajne najboljšim trem ekipam ter najboljšim posameznikom. Pokala se je razveselila tudi ekipa OZSČ Zagorje ob Savi, ki se je uvrstila na drugo mesto v konkurenci 23. ekip.

GP

Foto: G.P., M. Galijen


 

Prejšnji članekPunce v jami, tretjič
Naslednji članekKako oziroma zakaj razmišljati manj