SOP Trbovlje je saniralo in obnovilo 100 stanovanj v dveh objektih v Koloniji 1. maja v Trbovljah. Objekta starejšim stanovalcem sedaj nudita precej več udobja, stanovanja so bolj prijazno urejena in toplotno precej bolje izolirana. Nudijo jim varen in topel dom.

SOP Trbovlje se je lotilo obnove upokojenskih stanovanj v Koloniji 1. maja 15 in 17  (zraven Doma upokojencev) v Trbovljah. V obeh objektih je po 50 stanovanj. Sanirali so fasado obeh objektov, adaptirali so vse kopalnice (med drugim so odstranili kadi in uredili tuše), da bodo starejši stanovalci v stanovanjih lažje bivali. Med drugim so uredili tudi domofone in odpiranje vrat s čipi.

Z deli so pričeli pomadi letos, zaključili pa konec septembra. Izvajalec del je bilo podjetje Ahac, gradbeni inženiring iz Trbovelj, fasade je uredilo podjetje AMD Trbovlje. Skupno je bila naložba vredna 640 tisoč evrov. Lastnik stanovanj je NSPID Slovenije, sklad upokojenskega in invalidskega zavarovanja Slovenije, upravnik pa SOP Trbovlje.

Poleg obnovljenih stavb čaka na obnovo še objekt Kolonija 1. maja 10 a. Obnovo (toplotno izolacijo) tega objekta načrtujejo v naslednjih letih.

Savus

Foto: SOP Trbovlje


 

Prejšnji članekPobratenje TD Trbovlje in TD Velenje
Naslednji članekNa današnji dan: Karel Gorjup