Občinski svet Občine Trbovlje je na pobudo župana na svoji zadnji seji potrdil spremenjen predlog Sklepa o spremembi vrednosti enkratne pomoči ob rojstvu otroka v občini Trbovlje, ki zvišuje vrednost pomoči iz dosedanjih 100 EUR na 240 EUR. Tako trboveljski novorojenčki, rojeni od 1. julija naprej, prejemajo višjo enkratno pomoč od rojstvu.

Do pomoči so po novem pravilniku upravičeni starši trboveljskih novorojenčkov, ki so rojeni po 1. juliju 2023 in imajo stalno prebivališče v občini Trbovlje. Otroci, rojeni pred tem datumom, pa bodo prejeli enkratno pomoč ob rojstvu po prejšnjem pravilniku. Vlogo za pridobitev pomoči je potrebno predložiti najkasneje pol leta od otrokovega rojstva.

V paketu bo mlada družina prejela bona v vrednosti 200 EUR za nakupe v drogeriji in otroški trgovini, prav tako pa tudi nekaj praktičnih daril: knjigo za starše, prvi koledarček, enoletno članarino v knjižnici, kocke za sestavljanje, knjigo ugodnosti za starše in otroški organizator za v avto.

»Zavedamo se, da je prihod novega družinskega člana velik finančen zalogaj, zato želimo staršem pri tem pomagati. Verjamemo, da jim vsaka dodatna finančna pomoč pride prav, še posebej v duhu vsesplošnega povišanja cen,« so zapisali v sporočilu za javnost na Občini Trbovlje.

Savus

Foto: arhiv Savus