četrtek, 13 junija, 2024

Iz te kategorije

Novi roboti v Katapult Robotiki

V Katapult Robotiki so nadgradili laboratorij z najnovejšo pridobitvijo – kolaborativno robotsko roko FANUC in robotskim psom Mobyem. Ta izjemna robota bosta igrala pomembno vlogo v izobraževalnem programu, namenjenem širjenju znanja o robotskih tehnologijah.

»Upamo si trditi, da smo s temi pridobitvami postali najbolje opremljen laboratorij za kreativno in izobraževalno robotiko v Sloveniji, tako tehnološko kot tudi programsko,« pravi vodja Katapult Robotike dr. Maša Jazbec. In dodaja: »Naše poslanstvo v Katapult Robotiki je izobraževati o pozitivnih uporabah tehnologij, kot so roboti, ter spodbujati varno in etično uporabo teh naprednih orodij. Verjamemo, da je znanje ključ do uspešne integracije robotov v vsakdanje življenje in industrijo. Robotske tehnologije so ena izmed najhitreje rastočih panog, zato je nujno, da se naučimo sobivati z njimi in izkoristiti njihov polni potencial.«

V Katapult Robotiki verjamejo, da tehnologija sama po sebi ni niti dobra niti slaba – ključna je njena uporaba. Njihova naloga je zagotoviti, da bodo prihodnje generacije uporabljale robote na načine, ki izboljšujejo naše življenje, povečujejo produktivnost in zagotavljajo varnost. »Vabimo vse, ki jih zanima prihodnost robotike, da se nam pridružijo pri tej razburljivi poti učenja in odkrivanja,« pravi Jazbec.

Katapult Robotiki močno stojita ob strani podjetje FANUC in Dewesoft, ki nudi neizmerno podporo laboratoriju Katapult Robotika. Ti so vedno na voljo za demonstracije robotov, izobraževanja in gostovanja z roboti.

Savus

Foto: Katapult Robotika

Isti avtor