V torek, 19. decembra, so v Hrastniku s stiskom rok ministra za gospodarstvo, turizem in šport Matjaža Hana in hrastniškega župana Marka Funkla zaključili urejanje Obrtno-industrijske cone Steklarna – TKI Hrastnik. »Projekt, ki ne le presega lokalne okvirje, temveč gradi Hrastnik kot gonilno silo inovacij ter dinamične podjetniške rasti,« so zapisali v izjavi za javnost na Občini Hrastnik.

Na dogodku sta zbrane nagovorila Matjaž Han in Marko Funkl. Minister Han je poudaril, da mora država vlagati tudi v manjša okolja in je vložek v industrijsko cono pomoč večjih firmam, da nadaljujejo svoj razvoj. Župan Funkl pa je napovedal, da bodo še ta teden podpisali tudi dogovor z Direkcijo za ceste, da uredi državno cesto mimo Steklarne in TKI, kar je tudi pogoj za nadaljnjo gradnjo v coni.

Po zaključku uradne slovesnosti je direktor TKI Hrastnik Branko Majes povedal, da že imajo gradbeno dovoljenje za gradnjo upravne stavbe, ki jo morajo preseliti iz sedanje lokacije ob Savi zaradi načrtovane gradnje ceste Hrastnik – Zidani Most. Pripravljajo pa tudi vse potrebno za gradnjo novih proizvodnih prostorov, ki jih bodo umestili v novo obrtno – industrijsko cono. Direktor Steklarne Hrastnik Peter Čas se je novinarskim vprašanjem številnih novinarjev izognil, zato načrtov lastnikov in vodstva Steklarne v novi coni, ki so se v zadnjih štirih letih precej menjali, javnost ni izvedela.

Naložbo sta sofinancirali Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Vrednost celotne operacije je 4,5 milijona evrov, od tega Evropska unija in Republika Slovenija sofinancirata 3,3 milijona evrov, preostanek pa prispeva Občina Hrastnik iz proračuna.

MP

Foto: MP


 

Prejšnji članekHrastniški častniki ob koncu leta
Naslednji članekCenter za brezogljične tehnologije