Letos bomo že desetič izbrali Zasavca leta. Pravzaprav letos Zasavko in Zasavca leta 2023. V naslednjih dneh bomo predstavili po tri nominirance v obeh kategorijah. Vsak dan enega. Dosedanji Zasavci leta so izmed petih kandidatov zbrali nominiranke Niko Barič, Marjeto Hribar in dr. Špelo Režun ter nominirance Iztoka Kovača, dr. Uroša Ocepka in Primoža Zelenška.

Včeraj smo predstavili nominiranko, modno oblikovalke nakita iz premoga Marjeto Hribar. Danes predstavljamo drugega nominiranca po abecednem vrstnem redu, učitelja na STPŠ dr. Uroša Ocepka.

Dr. Uroš Ocepek

je bil v letu 2023 uvrščen med 50 najboljših učiteljev na svetu, kandidat za ime leta na Valu 202 in za osebnost leta v časopisu Delo. Dr. Ocepek je učitelj na Srednji tehniški in poklicni šoli Trbovlje, kjer poučuje računalništvo. V okviru projekta “Učitelj sem! Učiteljica sem!” je zmagal na slovenskem izboru za najboljšega učitelja. Za poučevanje na srednji šoli ga motivira svoboda, ki jo ima pri svojem delu. Všeč mu je, da uvaja novosti v pouk, rad poseže po nevsakdanjih pedagoških prijemih. Prizna, da mora redno spremljati novosti na področju računalništva, še posebej pa na področju umetne inteligence. Z dijaki ustvarja nove projekte, vsako leto ponuja dijakom nove možnosti in skupaj z njimi išče zanimive rešitve.

Prireditev

Zasavko in Zasavca leta izbirajo člani Akademije Zasavc leta. Dobitnika obeh priznanj bomo razglasili na prireditvi, ki bo v petek, 2. februarja 2024, ob 19. uri v Delavskem domu Trbovlje. Na njej bomo predstavili nominiranke in nominirance in razglasili Zasavko in Zasavca leta 2023, si privoščili pester kulturni program in druženje po dogodku. Nastopili bodo člani izjemnega ansambla Delavske godbe Trbovlje pod vodstvom dirigenta Jožeta Kotarja, tudi Zasavca leta 2020. Obiskovalce prireditve bo nagovoril Zasavc leta 2022 Vlado Poredoš, ki obljublja zanimiv nagovor. Skupaj s predsednikom UO Akademije Zasavc leta Vinkom Žagarjem bosta priznanje Zasavki ali Zasavcu leta 2023, delo steklarskega mojstra Rada Kališnika, podelila Vlado Poredoš in edina Zasavka leta doslej dr. Maša Jazbec.

Vabilo

Povabite na prireditev svoje prijatelje in preživite lep večer, na katerem bomo počastili uspešno Zasavje. Takšna druženja Zasavk in Zasavcev so redka in veseli bomo vsakega nasmejanega obraza in stiska rok. Vstop na prireditev je prost.

Savus

Foto: Savus


 

Prejšnji članekPonedeljkov razmislek: Zapore cest – podaljški
Naslednji članekPosredovanja gasilcev