Naj strelki leta 2021/22 Nika Skubic in Hana Strakušek

V četrtek 8.12.2022 je Strelska zveza Slovenije v Panonski vasi pri Moravskih Toplicah na prireditvi Strelec leta podeljevala priznanja za športne dosežke posameznikov in ekip, priznanja za organizacijsko delo in za najuspešnejše društvo. Priznanji za najboljši strelki sta prejeli tudi Zasavki Nika Skubic (SD Kisovec) med starejšimi deklicami in Hana Strakušek (SD 1956 Trbovlje) med kadetinjami.

Starejša deklica Nika Skubic

Nika Skubic, članica Strelskega društva Kisovec, si je prestižni naziv priborila z odličnimi nastopi skozi vso tekmovalno sezono. Na državnem prvenstvu med kadetinjami s puško 50 m leže je postala državna prvakinja, na državnem prvenstvu med kadetinjami s puško 50 m trojni položaj in državnem prvenstvu med kadetinjami z zračno puško 10 m je osvojila srebro, v državni mladinski ligi za pokal Slovenije med kadetinjami z zračno puško 10 m pa je osvojila bron. Iz naštetih tekmovanj je razvidno, da je nastopala v kategoriji više, to je med kadetinjami.

Kadetinja Hana Strakušek

Naslov najboljše kadetinje leta 2022 je osvojila Hana Strakušek, članica Strelskega društva 1956 Trbovlje. Hana, ki je osvojila tudi naziv najboljše deklice leta 2021, je osvojila naslov državne prvakinje med kadetinjami puška 50 m trojni položaj, na državnem prvenstvu med kadetinjami zračna puška 10 m in puška 50 m leže je bila četrta, v državni mladinski ligi za pokal Slovenije z zračno puško 10 m je bila 9., dvanajsta na mednarodnem tekmovanju v Smederevu z zračno puško 10 m, v Suhlu v Nemčiji pa je postavila državni rekord s puško 50 m trojni položaj.

Priznanji Niki in Hani sta potrditev odličnega dela z mladimi tako v kisovškem, kakor tudi v trboveljskem strelskem društvu. Še dva člana Strelskega društva Kisovec sta bila v tej sezoni odlična. Med mladinkami je Tija Šiles zasedla odlično tretje in med kadeti Gašper Judež deseto mesto. Torej se je naložba Občine Zagorje ob Savi v modernizacijo strelišča z elektronskimi tarčami v Kisovcu še kako obrestovala.

Zasavski strelci pa upajo, da se bo ob vseh uspehih mladih tekmovalcev našel posluh za gradnjo 50 m strelišča za mali kaliber v Trbovljah. Trenutno se je potrebno na treninge voziti v Ljubljano, Pragersko, …

Savus

Foto: SD Kisovec


 

Prejšnji članekNagrada Ksenije Hribar Iztoku Kovaču
Naslednji članekNovi sveti KS