Policisti so pretekli teden obravnavali tri prometne nesreče in tri kršitve javnega reda in miru. Poleg tega so se ukvarjali še s pijanim voznikom, voznico brez vozniške, goljufijo, drogo, grožnjo in telesnimi poškodbami, nasilnim vedenjem v zdravstveni ustanovi in tremi tatvinami. Našli mobilni telefon so vrnili lastniku.


PP Hrastnik

V ponedeljek so obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo, kršitelj, ki ga čaka postopek o prekršku, je izsiljeval prednost.

Obravnavali so sum tatvine.

V sredo so ustavili voznika, pri katerem je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,34 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka. Čaka ga postopek o prekršku.


PP Trbovlje

V ponedeljek so policisti obravnavali prijavo suma kaznivega dejanja goljufije glede počitniškega najema hiše v tujini.

Pri kontroli prometa so ustavili voznico, ki ni imela veljavnega vozniškega dovoljenja in so ji zasegli vozilo, zoper njo pa vodijo postopek o prekršku.

V nočnem času so obravnavali prometno nesrečo s telesnimi poškodbami na območju Litije, udeležena sta bila motorist in voznik osebnega vozila. Do nesreče je prišlo zaradi prekratke varnostne razdalje voznika osebnega avtomobila, čaka ga postopek o prekršku

Posredovali so na območju Zagorja ob Savi, kjer se je osumljenec pri obravnavi zdravstvenega osebja nasilno vedel in je s kršitvijo nadaljeval, zato so ga pridržali.

V torek so obravnavali tatvino v eni izmed trgovin s kozmetičnimi izdelki v Trbovljah, neznani storilec je ukradel več izdelkov.

V četrtek ponoči so obravnavali kršitev javnega reda in miru na območju Trbovelj, zoper kršiteljico vodijo postopek o prekršku.


PP Zagorje ob Savi

V torek so občanu na območju Zagorja ob Savi zasegli snov, za katero sumijo, da je prepovedana droga. Poslali so jo v analizo, po prejetju rezultatov analize sledi prekškovni postopek.

Obravnavali so kaznivo dejanje grožnje in lahke telesne poškodbe.

Posredovali so zaradi kršitve javnega reda in miru na javnem kraju na območju Zagorja ob Savi, kjer je prišlo do spora med osebama.

V sredo so obravnavali naznanitev tatvine v Zagorju ob Savi, kjer je neznani storilec z vozila odnesel nekaj delov.

V četrtek je na območju Zagorja občan našel mobilni telefon, ki so ga vrnili lastniku.

Obravnavali so prometno nesrečo s pobegom na parkirišču v Zagorju.

Posredovali so v zasebnem prostoru na območju Zagorja ob Savi, ker naj bi v stanovanju razgrajali in razbijali.


Savus

Foto: arhiv Savus