Policisti še preizkujejo nesrečo, ki se je zgodila v nedeljo, 29. novembra ponoči, v njej pa je umrl motorist. Do nesreče je prišlo nekaj pred 3. uro zjutraj v Orehovici v občini Zagorje.

Po prvih ugotovitvah policije je bilo znano, da sta se dve osebi na motorju peljali po regionalni cesti iz smeri Zagorja proti Trojanam. V Orehovici sta zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo padli, nato pa drseli po vozišču in trčili v nasip ob cesti. 31 letnik je na kraju nesreče umrl, 21 letnik pa je s kraja nesreče odšel peš. Kmalu so ga izsledili v okolici. Bil je huje poškodovan, z reševalnim vozilom so ga odpeljali v UKC Ljubljana.

Policisti z ugotavljanjem okoliščin nadaljujejo, saj še vedno ni jasno, kdo je vozil motor. Policisti pa so potrdili, da osebi med vožnjo nista uporabljali motoristične opreme in varnostne čelade.

Iz PU Ljubljana so pojasnili še nekaj okoliščin. Policist na območju Zagorja je nekaj minut pred nesrečo zaznal vožnjo dveh oseb na motorju, ki sta bili brez čelad in ju poskušal ustaviti. Med ustavljanjem z modrimi lučmi so v isti smeri dohiteli se drugo motorno kolo, na katerem sta bili prav tako dve osebi brez čelad (ponesrečena motorista). Med vožnjo je policist oba motorja izgubil z vidnega polja in ju ni uspel ustaviti. Z vožnjo je nadaljeval, v kraju Orehovica pa naletel na nesrečo. Osebi na motorju, ki ju je zaustavljal policist, do sedaj še niso izsledili.

Več okoliščin nesreče še ni pojasnjenih in znanih, zato intenzivna preiskava nesreče še vedno poteka. Ogleda kraja nesreče sta se udeležili tudi dežurna preiskovalna sodnica in državna tožilka.

Zaradi ogleda kraja in odstranjevanja posledic prometne nesreče je bila regionalna cesta od Zagorja proti Trojanam zaprta do 11.30 ure.

Savus

Fotografija je simbolična.

Prejšnji članekGasilci so posredovali
Naslednji članekSanacija hudournika v Podvinah