V četrtek, 13. julija, je člane Društva invalidov Hrastnik pričakalo delno oblačno jutro. Kljub temu se jih je zbralo 42, ki so težko pričakovali ribji piknik na turistični barki. Na avtobusu Jožeta Kajiča se je zbrala vesela druščina. »Pot nas je vodila po zasavski dolini vse do Ljubljane in naprej po avtocesti proti Izoli. Vmes smo se ustavili še na Lomu, da smo poklepetali ob kavici. V Izolo smo prispeli točno ob desetih, kot je bilo dogovorjeno s kapitanom barke. Za nekatere naše člane je bilo kar naporno prepešačiti celotno Izolo, a smo tudi to zmogli z dobro voljo,« piše Rajko Žagar.
V Izoli je udeležence izleta pričakalo sonce in prijazno osebje turistične barke z lastnikom Sandijem na čelu. Vkrcali so se na glavnem izolskem pomolu in se zapeljali na panoramsko vožnjo vse do Portoroža, kjer so obrnili in se počasi vračali mimo Bernardina proti Piranu. V piranskem zalivu, na odprtem morju, so se zasidrali in počakali na ribje dobrote in pijačo. Nekateri smo se tudi kopali v toplem morju. Zaplavali so kar z barke. Resnično enkratno doživetje. Družba je bila vesela in razigrana.

Po treh urah na barki so se izkrcali na pomolu pri hotelu Marina. Dneva pa s tem še ni bilo konec. Odpravili so se še na mestno plažo in se še enkrat okopali. »Za nas invalide šteje vsak lepo preživet dan in tega dne smo nabrali res lepe vtise, ki nam bodo še dolgo ostali v spominu. Naslednje kopanje bomo pripravili 17. avgusta. Tudi takrat se bomo odpravili v Slovensko primorje, v Strunjan,« še pravi Rajko Žagar.

ZT

Prejšnji članekPožarna sanacija bolnice
Naslednji članekEnteralna prehrana