sobota, 15 junija, 2024

Iz te kategorije

Na Kipah povezane generacije

V nedeljo, 19. maja, je Turistično društvo Trbovlje v Športnem parku Kipe v Trbovljah organiziralo tretji dan družin, ki je povezal generacije v praznovanju mednarodnega dne družin. Članice in člani društva so ponovno poskrbeli za preživljanje prijetnega dopoldneva v družbi, kjer so se generacije med seboj povezovale skozi igre, druženje in glasbo.

Za najmlajše so animatorji iz trboveljskega DPM pod vodstvom Lavre Izgoršek pripravili zanimive dejavnosti in animacije, zabavala jih je tudi Tjaša Golob iz Zavoda za mladino in šport Trbovlje. Na gasilskem poligonu, ki so ga pripravili gasilci iz PGD Trbovlje-mesto, so otroci preizkušali svoje gasilske veščine. Nekaj iger so pripravile tudi Trbouske turistke. Med dogodkom so se obiskovalci lahko srečali s policistoma iz Postaje konjeniške policije Ljubljana, ki sta s seboj pripeljala dva konja.

Članice Plesne skupine Zasavski country so pripravile plesni nastop, člani Moto kluba Schlossberg pa so na ogled postavili svoje jeklene konjičke. Pridružili so se jim tudi trboveljski policisti, ki so poskrbeli za dodatno varnost in izobraževanje. Seveda ni manjkal niti Perkmandeljc, ki je obiskovalcem delil zdaj že dobro znano pecivo mandeljčke, ob koncu je Tilen Pangeršič na harmoniko odigral venček domačih.

Trbouske turistke so obiskovalcem ponovno pripravile bogato pogostitev, ki so jo letos obogatile tudi s palačinkami, pekovskim pecivom v obliki knapovskih štang, mlince s skuto, kakršne so včasih pripravljale knapovske gospodinje, rogljičke in piškote podgance.

Prireditev je potekala v sodelovanju z Zasavsko ljudsko univerzo v sklopu Tedna vseživljenjskega učenja, kar je dodatno obogatilo program in poudarilo pomen vseživljenjskega učenja in medgeneracijskega sodelovanja.

Savus

Foto: TDT


 

Isti avtor