sobota, 20 julija, 2024

Iz te kategorije

MMS in Zasavci

Letos je med udeleženci na glasbenem festivalu Melodije morja in sonca kar prijetno dišalo tudi po Zasavju. Kar nekaj skladb izmed 14 je imelo tudi zasavski pridih. Sicer je zmagal Žan Videc s skladbo Neznano.

V nedeljo, 7. julija, so se odvile Melodije morja in sonca, V tekmovalnem delu se predstavilo 14 izvajalcev, med njimi so imeli največ zasavskega fantje iz skupine Folk idoli.

Folk idoli so se predstavili s skladbo Lejla in na koncu v glasovanju poslušalcev Avditorjia, žirije, radijskih postaj in telefonskega glasovanja osvojili sedmo mesto. Avtor glasbe je Denis Horvat, avtorja besedila sta Tadej Prosenc in Denis Horvat. Folk idoli ustvarjajo že polnih 16 let, zase pravijo, da so veliki uživači, ki znajo uživati v življenju ter glasbi, so nekakšni »gospodje rock n’ rolla«. Zasedbo sestavljajo člani Tadej Prosenc, Rok Podakar, Simon Jurečič in Sašo Marn, v zadnjih letih pa tesno sodelujejo s producentom Denisom Horvatom. Pod njegovim producentskim »nadzorom« so nedavno objavili samostojni album Moje srce. Gospodje iz Zasavja na Melodijah morja in sonca niso nastopili prvič – to se je zgodilo leta 2014, ko so se v sodelovanju z Borom Zuljanom predstavili na festivalu in osvojili zlato plaketo za aranžma. Z nastopom na velikem odru Avditorija so zadovoljni, prepričani, da bo skladba našla pot do poslušalcev.

Nekaj zasavskega ima ne v, ampak ob sebi Manu Hvala, poročena s Trboveljčanom. Manu se je na letošnjih Melodijah morja in sonca predstavila s skladbo Jaz sem ti in se uvrstila tik pred Folk idole na šesto mesto. Pevka je leta 2016 Slovenijo na Evroviziji zastopala v Stockholmu, kamor se je zatem tudi preselila. »Njen glas je čudovit, enostavno se sliši, da je živela daleč stran, kjer se poje drugače,« je dejala Lorella Flego ob predstavitvi. »Morje spralo bo vse, stare lažne bolečine, saj nima smisla, da jih nosim, vse že tako prehitro mine,« je pred nastopom bosonoge Manu, ki se je predstavila s pesmijo Jaz sem ti (Heya no heya), citirala voditeljica. Besedna zveza ‘heya no heya’ v skladbi, ki omenja tudi to, da si vsi želimo zgolj ljubezni, po besedah Manu pomeni, da smo vsi eno.

Nekaj zasavskega pridiha je tudi v skupini Bepop, kjer poje Zagorjanka Ana Praznik. Punce so nastopile kot zadnje, v glasovanju pa so se odrezale precej bolje, saj so zasedle tretje mesto. Voditelja Lorella Flego in Mario Galunič sta omenila, da sta morje in sonce skoraj v vsaki skladbi in tudi skladba Bepop ni bila izjema. Pesem Valovi morja skupine Bepop naj bil bila sproščujoča, verzi in toni naj bi sprali vse skrbi. Trio punc je prepričan, da Bepop prinaša sonce in je sinonim za nekaj veselega v življenju, nabor letošnjih tekmovalnih skladb je Bepop sklenil s poskočno noto.

Savus

Foto: zajem zaslona


 

Previous article
Next article

Isti avtor