Mestno ploščad v središču Zagorja so tudi minuli december krasili izdelki otrok iz zagorskih šol in vrtcev, ki so sicer nastali že prejšnja leta, saj jih konec lanskega leta otroci zaradi pouka na daljavo niso organizirano izdelovali. Občina Zagorje pa je okrasitev dopolnila tudi s 30 mladimi smrekami, za katere sedaj išče nove skrbne lastnike.

Januarja lani so namreč v Zagorju prvič organizirali dobrodelno oddajo mladih smrek s ploščadi, zaradi takratnega izjemnega zanimanja občank in občanov, ki so jih posvojili le v nekaj minutah po pozivu, pa so se odločili, da jih tudi letos ponudijo zainteresiranim.

Mlade smreke namreč zdaj potrebujejo več prostora za svojo rast. Na Občini Zagorje ob Savi zato pozivajo vse, ki imajo na vrtu prostor za novo zeleno drevo in si želijo prav mlado smreko, da jim  najkasneje do petka, 8. januarja, pišejo na naslov: obcina.zagorje@zagorje.si.

Drevesca bodo v ponedeljek, 11. januarja, med 14. in 16. uro, razdelili 30 občanom, ki bodo prvi oddali vlogo, za prevoz do doma pa morajo poskrbeti sami.

Ker pa ima poteza občine dobrodelno noto, vse nove lastnike mladih drevesc prosijo, da prostovoljni prispevek z dopisom »za smrečico« nakažejo Rdečemu križu Zagorje ob Savi ali Župnijski Karitas Zagorje in s tem pomagajo zagorskim družinam v stiski.

Savus

Foto: arhiv Občine Zagorje