»Maškareeee!« se sliši, ko na ulici zagledamo male in velike, oblečene v različne pustne šeme. Letošnjo pustno soboto bo na ulici manj maškar, ker ne bo sprevodov in pustnih rajanj kot v preteklih letih.

Bodo pa zato letos maškare bolj glasne, saj so se v ta namen združili vsi trije zasavski DPM-i, da skupaj preženejo ne samo starko Zimo, ampak tudi gospoda Covid!

»Maškare, pripravite se na obisk kurentov in pravo pustno rajanje s plesom in petjem pri vas doma! Pridružite se nam in animatorki Maji na virtualnem pustovanju, ki bo potekalo v živo na pustno soboto, 13. februarja, ob 16.00 uri na YouTube povezavi,« sporočajo iz zasavskih društev prijateljev mladine.

Pozabili niso tudi na pustne krofe, s katerimi se maškare vsako leto posladkajo. Vabijo vse maškare, da v soboto, 13. februarja, in v nedeljo, 14. februarja, pošljejo slike maškar v Facebook dogodek Zasavsko virtualno pustovanje 2021 in pripišejo, iz katerega kraja prihajajo (Zagorje ob Savi, Trbovlje, Hrastnik). Krofe bodo prevzeli na pustni torek znotraj zasavskih občin.

Savus

Foto: arhiv Savus