Maruša Zmrzlak je 15. junija poleg Katje Brcar in Sare Praznik nastopila na spremljevalnem koncertu Jamatlona, Jamašpilu. Trboveljčanka, ki je v lanskem letu zmagala na tekmovanju Slovenska nota, je zapela tudi pesem Skušnjava, ki jo je dobila v dar za zmago.

Kaj vam pomeni zmaga na lanski Slovenski noti?

Na prvem mestu sem bila pri publiki in žiriji, česar pri tako močnih sotekmovalcih nisem pričakovala. Zmaga mi je precej dvignila pevsko samozavest, bolj sem suverena in sigurna vase, kar se pri petju sliši.

V predstavitvi pred Jamašpilom ste govorili o strahu pred nastopi. Je ta še prisoten? Če da, kako ga premagujete?

Trema mogoče ni več tako intenzivna, kot je bila pred časom. Odvisno, za kakšen nastop gre. Večji pritisk občutim, preden stopim na oder in odpojem le dve pesmi, kot pred koncertom z dveurnim repertoarjem. Po dveh pesmih se odra ravno navadim.

Kateri je bil do sedaj vaš najljubši nastop?

Vsi nastopi so tako individualni in jih ne bi bilo pravično primerjati. Nikoli ni isti repertoar, četudi sta si dva podobna, so pa moji občutki drugačni. Vsi so mi ljubi, najljubšega pa se ne da izbrati.

Katero pesem najraje izvajate in zakaj?

Zadnje leto pri meni vztraja Feeling Good od Nine Simone. V enem obdobju sem pesem začela dojemati drugače, mogoče globlje. Pesem zato bolj čustveno izvajam. Ni bolj čudnega in nenavadnega občutka, kot, da dobiš kurjo polt med lastnim petjem. No, ta pesem je ena izmed redkih, ki to pri meni ustvari.

Na Jamašpilu ste peli že drugič. Vas kaj vleče pod zemljo, na jamatlon?

Hja, me je kar malo sram, da še nisem šla! Mogoče pa mi uspe decembra it.

Kje se vidite čez 10 let?

Bomo videli. Se pa sprašujem, kje me drugi vidijo čez 10 let.

Besedilo in foto: Martina Drobne