Člani Društva invalidov Zagorje ob Savi so se v četrtek, 16. novembra, odpravili na martinovanje na turistično kmetijo Grobelnik v Zabukovje nad Sevnico.

Ob prihodu nam je dobrodošlico izrekla lastnica Slavica. Predstavila in opisala je tradicijo in dejavnosti turistične kmetije, ki je skoraj v celoti samooskrbna.

Po predstavitvi nas je povabila na degustacijo v staro vinsko klet, kjer smo lahko okušali domača vina in grozdni sok ter ostale izdelke iz grozdja. Obstaja celo grozdna moka iz grozdnih pečk ter olje, ki se uporablja v kozmetične namene. Z zanimanjem smo poslušali razlage.

Ker k dobri kapljici sodi tudi dobra hrana, nas je povabila v restavracijo, kjer je sledila dobra Martinova pojedina. Da je bilo vzdušje popolno in vse skupaj še bolj zabavno, nas je z glasbo, petjem in humorjem zabaval Jernej Pikel.

Predsednik DI Zagorje ob Savi Zvone Poznič nam je pripravil nagovor, v katerem nas je najprej lepo pozdravil, pohvalil, da smo se izleta udeležili v tako velikem številu in povedal, da so to dejanja, ki nas povezujejo in osrečujejo. To so trenutki, ko stopimo iz sivega, turobnega vsakdana, da smo kljub drugačnosti z empatijo in srčnostjo vsi enaki in naj se naše vezi samo še utrjujejo!

Z glasbo, plesom in prijetnim druženjem z Jernejem Piklom smo vztrajali do večernih ur.

Nataša Sardinšek

Foto: DI Zagorje


 

Prejšnji članekPadla v potok
Naslednji članekPriznanje TZS prejela Eli Ceglar