Turistična zveza Slovenije je na posvetu Turistične društvene organizacije, ki je potekal v ponedeljek, 13. novembra, v Novi Gorici podelila priznanja prostovoljcem, ki s svojim delom in predanostjo nesebično pomagajo pri razvoju in rasti turizma v svojem okolju. Posebno priznanje za prizadevno prostovoljsko delo v turistični organizaciji je prejela tudi Trboveljčanka Eli Ceglar.

Eli Ceglar je upokojenka, ki svoj prosti čas izkoristi do popolnosti. Poleg prostovoljnega dela, ki ga opravlja v TD Trbovlje, je tudi predsednica krajevnega organizacije Združenja borcev Ernest Koželj, članica sveta krajevne skupnosti Zasavje ter članica politične stranke Socialni demokrati. Eli je za Savus povedala, da se zelo rada udeleži prav vsake borčevske proslave, večkrat pa potuje na morje s trboveljskimi diabetiki.

V letu 2017 je že prejela priznanje za najbolj zaslužno promotorko Trbovelj, ki ga podeljuje TD Trbovlje v sklopu zlate vrtnice, je tudi dvakratna dobitnica priznanja (leta 2018 in 2022) za najstarejšo udeleženko skoka čez kožo, ki ga podeljuje RMED Srečno Zagorje.

V obrazložitvi priznanja so v Turističnem društvu Trbovlje zapisali: »Eli je dolgoletna članica in prostovoljka TD Trbovlje. Vključuje se v številne turistično promocijske dogodke, kjer s svojo veselo in pozitivno energijo privablja obiskovalce. Vedno je pripravljena pomagati in podariti svoj čas za širjenje prepoznavnosti društva, Trbovelj in Zasavja. Zadnjih nekaj let je članica kulinarične ekipe, ki pripravlja in kuha tipične zasavske jedi. Z ostalimi članicami ekipe širi prepoznavnost jedi po osnovnih šolah, srečanjih, prireditvah in na medobčinskih tekmovanjih. Eli je del zmagovalne ekipe v pripravi krumpentoča na Festivalu stekla in zasavskih jedi v Hrastniku, prav tako je sodelovala v ekipi v pripravi ajmohta na 3. svetovni ajmohtijadi v Zagorju. Prostovoljstvo je za Eli način življenja, saj je vedno pripravljena pomagati, sodelovati in širiti dobro voljo. Za vso opravljeno prostovoljsko delo do sedaj, se ji srčno zahvaljujemo. Želimo ji obilo pozitivne energije, dobre volje in navdihujočega elana.«

Ko je prejela priznanje je bila zelo vesela in počaščena: »Nimam besed, na to priznanje sem izredno ponosna in mi veliko pomeni. Je priznanje za moje dolgoletno predano delo in vesela sem, da je moje delo opaženo in cenjeno.«

 

BS

Foto: fb Janez Lipec, arhiv Savus


 

Prejšnji članekMartinovanje v Zabukovju
Naslednji članekKljučno načelo št. 2: Širše razmišljanje je pomembnejše od tehničnega znanja