sobota, 20 julija, 2024

Iz te kategorije

Manj svečk za več nasmehov

Ob 10 obletnici ekološko – humanitarne akcije Manj svečk za manj grobov bodo v Delavskem domu Zagorje danes zvečer pripravili dobrodelno prireditev.

Fundacija Svečka je zrasla na dobrodelni akcij, ki so jo leta 2009 začeli na pokopališčih v zagorski občini in jo imenovali Manj svečk za manj grobov. Prvo leto so zbrana sredstva namenili Onkološkemu inštitutu za raziskave rakavih obolenj. Zbrali so skoraj 3000 evrov.

Danes zvečer ob 19. uri bodo z dobrodelno prireditvijo obeležili 10. obletnico te ekološko-humanitarne akcije Manj svečk za manj grobov. V Stekleni dvorani Kulturnega centra Delavski dom Zagorje bodo zbirali prostovoljne prispevke za tetraplegika Marka Anžlovarja z Izlak.

V kulturnem programu se bodo predstavili: Mešani pevski zbor Ladko Korošec iz Zagorja, Komorna zasedba Glasbene šole Zagorje, pevka Petra Marčun in skupina Podvelnarji iz VDC Zagorje.

Udeležbo na dogodku so potrdili tudi predsednik Državnega sveta RS Alojz Kovšca in minister za javno upravo Rudi Medved ter več predstavnikov slovenskih občin, ki aktivno podpirajo projekt.

Savus

Foto: arhiv Fundacije Svečka

Isti avtor