V soboto, 18. marca, se je s tekmo v Tacnu uradno pričela tekmovalna sezona kajaka in kanuja na divjih vodah tudi za mlajše kategorije. Dopoldan so kajakaši in kajakašice tekmovali v slalomu, popoldan pa je bil na sporedu spust.

Tekmovanje v slalomu je potekalo v kanalu HE v Tacnu, spust za mlajše pa je potekal od Vikrč do Tacna, na reki Savi. Tekmovanja so se udeležili tekmovalci iz šestih držav.

Hrastniški mladi junaki in junakinji so se izkazali in dosegli lepe rezultate v svojih kategorijah.

V slalomu je bil med starejšimi dečki Luka Žagar drugi, Benjamin Vretič je bil 12, Janez Flere pa 19. Med mlajšimi dečki je Lan Železnik zasedel tretje mesto, Aleksander Vretič pa 17. Med mlajšimi deklicami je bila  Nola Kauzer tretja. Med mladinkami je Alina Dulić v cilj privesljala na 18. mestu.

V spustu pa je Luka Žagar med starejšimi dečki zmagal, Benjamin Vretič je bil 12, Janez Flere pa 14. Med mlajšimi dečki je Lan Železnik zasedel šesto, Aleksander Vretič pa 11. Med mlajšimi deklicami je Nola Kauzer osvojila tretje mesto.

Danes, v nedeljo je na sporedu še slalom na tacenski umetni progi, kjer starta tudi najboljši slovenski kajakaš, Hrastničan Peter Kauzer.

Matej Kaiser

Foto: BD Hrastnik


 

Prejšnji članekZagorela trava in panji
Naslednji članekZmagi Aneja in Teja