Zveza kulturnih društev Hrastnik je v sodelovanju z Društvom za družbene aktivnosti Rast razpisala literarni natečaj za ustvarjalce, ki pišejo v slovenskem jeziku.

Avtorice in avtorji lahko sodelujejo s svojimi še neobjavljenimi pesniškimi, proznimi in dramskimi besedili. Poslani prispevki naj bodo omejeni na 3 pesmi, 5 strani proze ali 7 strani dramskega besedila. Besedilo naj bo natipkano v pisavi Times New Roman z velikostjo pisave 12, razmikom 1,5 in obojestransko poravnavo. Vsak prispevek naj bo na vrhu levo (nad naslovom besedila) označen z imenom in priimkom avtorice oziroma avtorja. Razpis je namenjen vsem avtoricam in avtorjem, ne glede na starost.

Besedila sprejemajo do petka, 15. decembra, po e-pošti na e-naslov info@drustvo-rast.si ali po fizični pošti na naslov Društva Rast (Novi log 19e, 1430 Hrastnik), s pripisom »Literarni natečaj«. Avtorice in avtorji najboljših besedil po izboru tričlanske komisije bodo nagrajeni s praktično nagrado in imeli možnost predstavitve na literarnem večeru, ki bo januarja 2024.

»Besedila za literarni natečaj naj bodo vezana na temo rast, ki razpira mnogo različnih možnosti interpretacij in omogoča pisanje besedil, ki so intimna, družbeno-kritična, reflektivna, fantazijska, esejistična … Prepustite se domišljiji, drznosti in besednim igram,« so še dodali v svoji objavi na fb strani Zmajeva luknja.

Savus

Foto: fb Zmajeva luknja


 

Prejšnji članekIzbor športnika leta v Zagorju
Naslednji članekDanes dogaja