ponedeljek, 20 maja, 2024

Iz te kategorije

Lea Bartelme spet na vrhu

V Zasavju punce znajo igrati košarko. Naj omenimo samo nosilko srebrne kolajne iz OI v Seulu (še za bivšo Jugoslavijo) Polono Dornik in najboljšo igralko Slovenije zadnjega desetletja Niko Barič. Očitno po njunih stopinjah stopa nov biser slovenske košarke, Lea Bartelme.

Lea Bartelme je ena najmlajših članic slovenske državne reprezentance in ena vodilnih igralk serijskih državnih prvakinj Slovenije, ekipe ŽKK Cinkarna Celje. Pred dnevi so Celjanke znova osvojile naslov državnih prvakinj, saj so v seriji do treh zmag v finalu premagale ekipo Triglava. Za ekipo iz Celja je poleg Zagorjanke Lee Bartelme igrala tudi Trboveljčanka Kim Žibret. Seveda pa je kreator izjemnih uspehov Celjank že vrsto let Trboveljčan Damir Grgić.

Spomnimo! Ekipa ŽKK Cinkarna Celje je v tej sezoni osvojila tudi mednarodno WABA ligo. Lea Bartelme pa je bila MVP zaključnega turnirja. Pa ne le to. V celotni sezoni so si košarkarice Celja privoščile samo en poraz v vseh tekmovanjih, v katerih so nastopile. V ligi WABA jo je v rednem delu premagala le Budučnost. Pa so ji vrnile v finalu lige, ko so jih premagale v njihovi dvorani v Podgorici.

Na odločilni tretji tekmi finala domačega prvenstva so bile Celjanke pred domačimi gledalci v Celju boljše z 68:50. Tako so dosegle že 13 zaporedni naslov državnih prvakinj.

»Čestitke igralkam, strokovnemu štabu, upravnemu odboru kluba in navijačem Florijanom za izjemno uspešno sezono. V čast mi je bilo trenirati te izjemne in nadarjene košarkarice,« je bil po osvojitvi naslova skromen trener Damir Grgić.

 

Seveda so bile igralke še kako zadovoljne z osvojenim prvenstvom in novim pokalom. Tudi Lea Bartelme, ki se je najbolj izkazala prav v zadnji tekmi finala, ko je vlekla voz in bila najboljša igralka tekme.

Savus

Foto: ŽKK Cinkarna / Andraž Purg


 

Isti avtor