V petek, 7. aprila, je potekalo 26. državno tekmovanje srednjih zdravstvenih šol za priznanje Angele Boškin na Srednji zdravstveni šoli Jesenice.

Dijaki vseh 11 srednjih zdravstvenih šol v Sloveniji, programa zdravstvena nega, so tekmovali v znanju na temo Zdravstvena nega pacienta z motnjami dihanja.

Pod mentorstvom Anite Mazij in Žive Kramar je sodelovalo 5 dijakinj Srednje šole Zagorje: Lucija Klemen, Lana Stariha (obe 4.a), Elma Bešić, Nika Lovše in Tinkara Pervinšek (vse 3.a).

Na vse dijakinje smo zelo ponosni, saj so pokazale veliko znanja in vložile veliko truda. Še posebej pa se lahko pohvalimo z zlatim priznanjem Lane Stariha in bronastim priznanjem Lucije Klemen. Na tekmovanju nas je spremljala in spodbujala tudi ravnateljica Aljaša Urbanija.  Skupaj s preostalimi kolegi zdravstvenih šol smo preživeli zares lep dan.

V Srednji šoli Jesenice so pripravili lep sprejem, pogostitev in zares lepo zaključno prireditev s kulturnim programom, na katerem je dijake pozdravila in spodbudila tudi predsednica Zbornice zdravstvene in babiške nege Slovenije – Zveze strokovnih društev medicinskih sester, babic in zdravstvenih tehnikov Slovenije Monika Ažman, ki je bila tudi častna pokroviteljica tekmovanja.

Anita Mazij

Foto: Srednja šola Zagorje