V soboto, 21. novembra, se v Trbovljah začenja drugi Festival industrijske dediščine – kulinarični festival Iz trbouskiga špajza. Lokalni gostinski ponudniki bodo obudili spomin na tradicionalno kuhinjo, jedi pa bodo pripravili na sodoben način.
»Lansko leto je prva izvedba kulinaričnega festivala požela veliko pohval tako s strani gostincev kot gostov festivala, zato ga letos ponavljamo in bo najbrž postal tradicionalen,« so zapisali v sporočilu za javnost na Občini Trbovlje.
Glede na trenutno epidemiološko situacijo in protikoronske ukrepe, ko restavracije še vedno ostajajo zaprte, bo letošnja izvedba malce drugačna, saj bo ponudba pripravljena za osebni prevzem ali dostavo na dom.
Na jedilnem listu festivala so zelo različne jedi, od raznovrstnih malic, bogatih kosil, hitre hrane do okusnih sladic. »Z naročilom boste podprli trboveljske gostince, razveselili pa tudi sebe in svoje najbližje ter se skozi razne okuse sprehodili skozi našo rudarsko dediščino, ki je imela velik vpliv tudi na kulinariko,« pravijo na Občini Trbovlje.
Festivalska ponudba hrane bo na voljo vsem, ki jih zanima prijetno in okusno doživetje, med 21. novembrom in 6. decembrom 2020.
Savus