V Zagorju so zaprli dnevno enoto VDC Zagorje, saj je korona virus prodrl v ta zavod. V Zagorju bodo od jutri naprej spet zaprta tudi otroška igrišča.

Danes so v VDC Zagorje zaprli dnevno enoto. Potrdili so še eno okužbo pri zaposleni v Upravi zavoda (gre kar za direktorico). V VDC ne morejo ločiti čistih in nečistih poti do enote bivanja v mansardi v isti zgradbi, zato so se odločili za zaprtje dnevne enote.

V Litiji ostaja dnevna enota odprta, prav tako pa bodo v Zagorju poskrbeli za nujna varstva. Dnevno enoto v Zagorju bomo temeljito razkužili.

»Koordinatorka dr. Manfredo organizira v povezavi z ZD Zagorje in Trbovlje,  da se bodo vsi zaposleni in stanovalci institucionalnega varstva še danes testirali, da bodo v VDC sprejeli nadaljnje primerne ukrepe,« je sporočila direktorica VDC Zagorje dr. Špela Režun.

Včeraj je zaposleni delavec v upravi zavoda, ki v tem tednu ni bil v službi, prejel klic od zdravnika, da je njegov  test na Covid-19 pozitiven. Prav tako so o pozitivnem testu obvestili uporabnika dnevne enote VDC v Zagorju. Zadnjič je bil v prostorih zavoda v četrtek. Zaposleni in uporabnik sta doma in se dobro počutita. Po do sedaj znanih podatkih izvor okužbe ni povezan in je zunanji.

Vsi ostali uporabniki v VDC-ju se še vedno počutijo dobro počutijo.

Danes so poslali sporočilo za javnost tudi iz Občine Zagorje: »Občina Zagorje ob Savi z zaskrbljenostjo spremlja razmere v zvezi z rastjo okuženih z boleznijo covid-19 v Sloveniji in še zlasti v Zagorju, kjer smo včeraj znova zabeležili 6 novih okužb. Sveži podatki kažejo, da je Zasavje po številu rasti okužb v zadnjih 14 dnevih na drugem mestu, takoj za koroško regijo. Posebej zaskrbljujoče je, da je virus vdrl tudi v VDC Zagorje, ki je moral zapreti vrata dnevne enote v Zagorju. Zato še enkrat prosimo vse občanke in občane, da zaščitite sebe in najranljivejše skupine, upoštevate navodila stroke, predvsem pa, da se izogibate organizaciji nenujnih dogodkov in množičnih druženj, za katera se je še enkrat dokazalo, da so lahko glavni vir okužbe. Občina Zagorje bo v izogib dodatnemu širjenju okužbe od jutri dalje zaprla vsa otroška igrala na območju zagorske občine. Vsem, ki se borite z okužbo želimo, da čimprej okrevate brez zapletov in večjih težav. Pazite nase in ostanite zdravi!«

Savus

Foto: arhiv Savus