četrtek, 13 junija, 2024

Iz te kategorije

Koncert v jami

Več kot tono glasbene opreme so morali spraviti v hrastniško jamo za poseben koncert. Tehno glasba iz rudnika. Prava kombinacija, pravijo Veztax, GLIA in UnibuU.

Člani Študentske organizacije Hrastnik že več let decembra organizirajo zimski dogodek, ki se odvije v športni dvorani Hrastnik. Letos to ni bilo mogoče! Kmalu je bilo jasno, da letošnje leto ne bo tako, kot je bilo v letu 2019. Več kot 5 Hï dogodkov, ki so jih organizirali vsako leto, so morali odpovedati.

Decembra so se Študentska organizacija Hrastnik in Mladinski Center Hrastnik dogovorili in odločili, da izpeljejo zimski dogodek malce drugače (preko spleta). Dobili so podporo Občine Hrastnik in RTH, da posnamejo prenos glasbe iz hrastniške jame.

Skozi Barbara vpadnik so se spustili več kot 40 metrov pod površje v remizo, nekdanjo delavnico za popravilo visečih dizelskih lokomotiv. V remizi so postavili pravi studio, kjer so pred kamero nastopili Veztax, GLIA in UnibuU s techno in tech house glasbo.

Prenos nastopov iz jame si bo možno ogledati v soboto, 26. decembra 2020 ob 19. uri na facebook profilu Hi Events in facebook dogodku Hi Frozen Underground.

Link do Hï Events strani najdete na tej povezavi.

dogodek Hï Frozen Underground pa bo na voljo na tej povezavi.

Savus

Foto: arhiv Šoht

Isti avtor