ponedeljek, 15 julija, 2024

Iz te kategorije

Kolektiv OŠ Tončke Čeč v rudniku

Učiteljice in učitelji Osnovne šole Tončke Čeč Trbovlje so novo šolsko leto začeli s turističnim ogledom rudnika v Trbovljah. Po ogledu so za knapovsko malico poskrbele članice Turističnega društva Trbovlje.

Na Plevčkovem hribu so se priprave na novo šolsko leto že začele. Ker se vsi zaposleni zavedamo, da je za uspešno delo zelo pomembna močna in povezana ekipa, ki lahko premaga vse izzive, smo delo začeli, tako kot smo ga končali – z medsebojnim druženjem.

Vse leto smo veliko sodelovali z lokalno skupnostjo in društvi na različnih prireditvah. Še posebej tesno je bilo sodelovanje z Društvom Perkmandeljc Trbovlje in Turističnim društvom Trbovlje. Trbouske turistke z veseljem pridejo na šolo, kadarkoli potrebujemo njihovo pomoč, da predstavijo stare knapovske jedi, kot sta funšterc in grenadirmarš.

Z Društvom Perkmandeljc Trbovlje pa smo tudi letos sodelovali na številnih skupnih prireditvah in v projektih. Šolski pevski zbori so sodelovali v kulturnem programu ob prazniku zavetnice rudarjev Sv. Barbare, vokalna skupina učiteljic Tonika pa je zapela na dan rudarjev pred DDT.

Kot vsako leto so z obema društvoma sodelovali tudi pri izdelavi raziskovalne naloge v okviru projekta Turizmu pomaga lastna glava.

Predsednik društva Perkmandeljc Anton Lisec je zaradi izjemnega sodelovanja celoten kolektiv OŠ Tončke Čeč povabil na turistični ogled še vedno odprtega dela rudnika Trbovlje. Po rovu sta jih vodila nekdanja rudarja, ki sta jim skušala prikazati nekaj utrinkov knapovskega dela. Vsi skupaj si namreč želimo ohranjati spomin na rudarsko tradicijo in ga s pomočjo zanimivih vsebin širiti med mladimi.

Za presenečenje pa so ob zaključku druženja s knapovsko malico poskrbele članice Turističnega društva Trbovlje in njihova predsednica Joži Kukovič.

Druženje smo zaključili z navdušenjem in željo po sodelovanju tudi v novem šolskem letu, ki ga že vsi nestrpno pričakujemo.

Marjana Eberlinc

Foto: OŠ Tončke Čeč Trbovlje


 

Isti avtor