Leto 2022 se izteka, pripravljamo se že na novega. Prav je, da se še kdaj ozremo na leto, ki je za nami. Vsak dan ob 11. uri na naši spletni strani objavimo, kaj se je letos pomembnega zgodilo v posameznih mesecih. Danes objavljamo zapis, kaj vse se je zgodilo meseca februarja 2022.

Februar 2022

Če se januarja v Hrastniku ni zgodilo nič pretresljivega, so za pozornost takoj v začetku februarja poskrbeli delavci v Steklarni Hrastnik. Kar 50 jih je “spontatno” prišlo pred tovarno, med 40 in 60 pa jih je napovedalo odpoved delovnega razmerja, češ da vodstvu s Petrom Časom ne zaupajo več. V podjetju so se nemudoma odzvali na akcijo skupine zaposlenih in z vsakim posebej opravili razgovor, izkazalo pa se je, da so bili delavci zavedeni s strani posameznikov, zaradi česar je večina umaknila odpovedi pogodbe o zaposlitvi, s Sebastjanom Ledinekom in njegovo ekipo vodij v proizvodnji pa Steklarna Hrastnik ni več želela nadaljevati sodelovanja, zato so ostali brez pogodbe o zaposlitvi.

V Trbovljah je februar zaznamovalo predvsem neurje, ki je tako rekoč odpihnilo streho Srednje tehniške in poklicne šole Trbovlje, v Zagorju pa sta bila v ospredju glasbenika Luka Groboljšek in Mitja Tori, ki sta prejela plaketi dr. Slavka Gruma za izjemne dosežke na področju kulture.

SL

Fotografija je simbolična