sobota, 13 aprila, 2024

Iz te kategorije

Klopčič v Meblu

Trboveljski kolesar Leon Klopčič je v sezoni 2023 prestopil v kolesarski klub MebloJogi cycling team. Je eden redkih zasavskih kolesarjev v zgodovini, ki so nastopali na mednarodnih tekmah.

Žal je treninge v novi sredini hitro obiskala teta smola. Skupinski padec je prekrižal načrte ekipe, tudi načrte trboveljskega kolesarja Leona Klopčiča. Padec je povzročil kar nekaj poškodb pred začetkom tekmovanj v mesecu februarju in marcu. Klopčič je tako nastopil na treh dirkah. V Italiji je vozil na Misano World Circuit, dirkal je tudi na dirki Umag trophy. Dvakrat je prišel do cilja, enkrat pa je odstopil zaradi podhladitve.

Na Umag trophy 2023 je bila MebloJogi cycling team edina tuja regionalna ekipa. Dirke v hrvaški Istri so bile vedno znane po izjemni konkurenci. Gre za dirke druge kategorije, a tu vedno nastopa veliko število mladih talentov, ki kasneje krojijo vrh svetovnega kolesarstva.

Skupaj je tekmovalo 30 ekip s po največ 6 kolesarjev, dve Pro-kontinentalni ekipi (Team Corratec in Green Project- Bardiani CSF- Faizane), ena reprezentanca (Švica), 25 kontinentalnih ekip, od teh kar 9 (uradno ali neuradno) razvojnih ekip največjih moštev (Astana Development, Jumbo-Visma, Hagens Berman Axeon, Israel Premier Tech, FDJ, Ep Education). Tudi ostale ekipe so med najboljšimi kontinentalnimi ekipami na svetu.

Za slovensko ekipo, za katero vozi Klopčič, so takšne dirke izjemnega pomena, saj so tako v stiku z najboljšimi in tako svojim kolesarjem nudijo optimalen tekmovalni razvoj.

Savus

Foto: arhiv Savus


 

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek

Isti avtor